szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Chrome böngésző legújabb, 70-es verziója már támogatja a kép a képben mód használatát, így akár úgy is nézhetünk egy videót, hogy közben egy másik ablakban dolgozunk.

A napokban adta ki a Google a Chrome böngésző legújabb, 70-es verziószámra keresztelt változatát, amire igen sokan vártak, a fejlesztők ugyais kivették belőle a 69-ben belekerült egyik leggyűlöltebb funkciót. Illetve, inkább csak lehetőséget adtak a felhasználók kezébe, hogy hatástalanítsák.

A Chrome 70 azonban nemcsak ennyi újdonságot hozott, jött bele egy olyan funkció is, ami a mobilos verzióban már 2017 óta létezik, az asztali gépes verzióból viszont eddig valmaiért kimaradt. Az Android Police beszámolója szerint a böngésző Windowsra, Macre, és Linuxra telepíthető változatában is lehetőség nyílik a kép a képben mód használatára.

A funkció egyelőre csak a YouTube-nál működik: kattintsunk duplán a jobb egérgombbal a videón, majd a felugró menüből válasszuk ki a kép a képben opciót. Ekkor a videó miniatűr változata jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában, mi pedig úgy nézhetjük azt tovább, hogy nem Chrome, hanem esetleg valamilyen másik ablak van megnyitva.

Hogy mely weboldalakon használhatjuk majd, az csak a fejlesztőkön múlik, de a Google döntése alapján – vagyis, hogy betette a lehetőséget a Chrome 70-be – azért igény volna rá.

Hasonló funkciót kapott nemrég maga a YouTube is, amihez egy külön gombot is rendeltek a fejlesztők. Arról itt írtunk bővebben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

Hogyan lett a kereskedelmi háború frontja egy app, ahol kamaszok táncolnak?

1,3 milliárdos váltságdíjat fizetett egy amerikai utazási iroda, miután 30 ezer gépét zárolták zsarolóvírussal

1,3 milliárdos váltságdíjat fizetett egy amerikai utazási iroda, miután 30 ezer gépét zárolták zsarolóvírussal

Felöklelte és kis híján megölte gazdáját egy bika Hercegszántónál

Felöklelte és kis híján megölte gazdáját egy bika Hercegszántónál