szerző:
hvg.hu

Nyilvánosságra került egy Samsung-szabadalom, amelynek tárgya igencsak aktuális: egy összehajtható tabletről van szó benne.

A Samsung összehajtható telefonja az egyik legizgalmasabb téma mostanság, és úgy tűnik, a dél-koreai óriás nagyon komolyan veszi (sőt vette) ezt a piaci szegmenst. Még 2016 júniusában adta be szabadalmát a háromrészes, összehajtható tabletről az illetékes amerikai hivatalnak (illetve egy évvel korábban nyújtotta be Dél-Koreában). Az USPTO most zöld utat adott az elképzelésnek, ami a napokban került nyilvánosságra.

Az összehajtható tabletnek nagy kijelzője lenne, és két csuklós mechanizmusnak köszönhetően három részbe lehetne hajtani, ekkor olyan volna, mint a szokásosnál picivel nagyobb és vastagabb okostelefon. Technikai specifikációkról nincs szó a dokumentumban, tulajdonképpen csak az elülső, oldalsó és hátsó perspektivikus nézetek láthatók. Azonban megfigyelhető a készüléken hangszóró, C típusú USB-port, sőt 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is. A készülék tetején egy SIM-kártya-nyílás is található.

©

Egyelőre persze csak egy szabadalomról van szó, azaz nincsen garancia arra, hogy a Samsung valóban elkészíti majd ezt az eszközt. Viszont az összehajtható telefonnál tett erőfeszítései azt sugallják, hogy igen fontos játékos kíván lenni ezen a piacon. Ezt pedig frappánsan alátámaszthatná egy összehajtható tablettel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Adventi irodalmi naptár - december 16.

Adventi irodalmi naptár - december 16.

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja

Dodonai válasszal kerülte meg Pintér Sándor a kérdést, hogy ő irányítja-e a köztévé őreit

Dodonai válasszal kerülte meg Pintér Sándor a kérdést, hogy ő irányítja-e a köztévé őreit

Dél-amerikai vendégmadarak pusztítanak Németországban

Dél-amerikai vendégmadarak pusztítanak Németországban

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Ez borzasztóóó – 25 éves az Apa kocsit hajt

Itt megnézheti, hozzáfért-e valaki a fotóihoz az újabb Facebook-hiba miatt

Itt megnézheti, hozzáfért-e valaki a fotóihoz az újabb Facebook-hiba miatt