szerző:
hvg.hu

A Samsung után két másik gyártó, az LG és a Huawei is ráfordult az útra, amely a jövőben piacra kerülő mobiltelefonok formavilágát jellemezheti. Vajon kié lesz az első, csak kijelzőből álló készülék?

Az Apple jubileumi iPhone-ja nemcsak a hardveres újítások, hanem a mobil által útnak indított, a szenzorszigettel kapcsolatos dizájnőrület miatt is emlékezetes volt. Ám ami néhány hónapja még követendő példának látszott, hamarosan teljesen új irányt vehet.

Az éltől élig tartó kijelző megvalósítása, ezzel pedig a kijelző alá helyezett kamera ugyanis nem csak a Samsungnak lett fontos, a holland LetsGoDigital által kiszúrt szabadalmi tervek alapján az LG is hasonló megoldáson töri a fejét. A Dél-Koreában bejegyzett elképzelések szerint az előlapi kamera, illetve valamennyi szenzor egyetlen mélyedésben helyezkedne el. Így semmi nem zavarna be, hogy a mobil egyik fele csak kijelzőből álljon. A szabadalmi terv kétféle, egy egyenes, valamint egy ívelt változatról szól, a kamera és a szenzorok pedig a kijelző közepén, de akár szélein is elhelyezhetők lennének.

©

Korábban a Huawei is benyújtott egy vadonatúj készülékdizájnról szóló tervet, amely megint csak a jövő új trendjét, a csupaképernyőt sejteti az Android Headlines információi szerint: az elképzelésen csupán a készülék felső részén található mikrohangszórónak szánt kivágás látható, minden mást, az érzékelőket és a szelfikamerát is a feltehetőleg a képernyőbe építve szállítaná a gyártó.

©

Ahogy az ujjlenyomat-olvasót is, hiszen egy kizárólag kijelzőből álló telefon esetén ez a forgatókönyv sem tűnik elképzelhetetlennek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Az ön telefonján is van notch? Mutatjuk, hogyan szabadulhat meg tőle ingyen, gyorsan, kényelmesen

A most piacon lévő androidos telefonok döntő többsége átvette a jubileumi iPhone szembetűnő újítását, az érzékelőkkel felszerelt kis „szigetet”, amelyet a szakma notch-nak nevez. Bár a gyártók egy része megoldotta, hogy a sokak szerint zavaró pont kikapcsolható legyen, néhányaknál nincs lehetőség ilyesmire. Egy most megjelent app szerencsére nekik is megoldást kínál.

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Megújult Szentendrén a Kmetty Múzeum

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Végre kész az M0-s lehajtója az M6-os felé

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

Bambival büntetik az elítélt orvvadászt

A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

A pénz sosem lehet kizárólagos motiváció

Ma van a magyar kórusok napja

Ma van a magyar kórusok napja

Felszállt az első "kínai" Boeing, a kereskedelmi háború kellős közepén

Felszállt az első "kínai" Boeing, a kereskedelmi háború kellős közepén