szerző:
hvg.hu

A minél nagyobb, éltől élig tartó kijelzők megvalósítása érdekében a legkülönfélébb trükköket vetik be a gyártók. A legújabb hírek szerint a Samsung is dolgozik egy érdekes megoldáson.

Megosztotta a felhasználókat az Apple által, a jubileumi iPhone-nál bevezetett notch (szenzorsziget), amit aztán gyorsan átvett számos androidos gyártó is. Tény, hogy nem túl szép látvány a kisebb-nagyobb fekete bevágás a kijelzőn, persze jól el lehet rejteni alá a szenzorokat. A notch megléte viszont ellentmond annak az elvárásnak, hogy „csupaképernyős” legyen a telefon, tehát fel van adva a lecke a gyártóknak, akik időről időre elő is jönnek különféle megoldásokkal.

Legutóbb például a Huawei és a Xiaomi élt egy olyan lehetőséggel, hogy egy hátulról feltolható tartóba helyezte el a szenzorokat, illetve úgy hírlik, hogy a Samsung is dolgozik egy megoldáson. A dél-koreai óriás a kijelző alá tenné a szelfikamerát, ami ettől még teljes funkcionalitással dolgozhatna. Benne van a Samsung a kijelző machinálásában, jövő évi telefonjaiban állítólag már oda kerül az ujjlenyomat-olvasó (ezzel azért kicsit lemaradt a fősodortól).

Azt azért ne várjuk, hogy hamarosan kézbe vehetjük ezt a szelfit rejtő megoldást, az új technológia egyelőre fejlesztési fázisában tart. 2020-ban érkezhet, például a Galaxy S11-gyel (ha még úgy fogják hívni az aktuális csúcsmodellt).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Rendőrt hívott Hadházy, mert nem engedik be az MTVA-hoz

Rendőrt hívott Hadházy, mert nem engedik be az MTVA-hoz

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Jön az eredeti Szellemirtók-filmek folytatása

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság

Túlóratörvény: már a hétvégére felállhat a központi sztrájkbizottság

MLSZ: Néhány meccsre kell majd csak névre szólóan jegyet venni

MLSZ: Néhány meccsre kell majd csak névre szólóan jegyet venni

BBC: Schumacher fia bekerült a Ferrari pilótaakadémiájára

BBC: Schumacher fia bekerült a Ferrari pilótaakadémiájára

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat

Lesz, aki csak a hónap végén kapja meg a nyugdíjat