szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Windows Central információi szerint az Anaheim fedőnevű projektből jövőre lehet végtermék.

Nagyjából három évvel ezelőtt érkezett meg a Windows 10 társaságában a Microsoft új böngészője, az Edge, a világot azonban ez sem váltotta meg az Explorer után. A redmondi cég be is rágott ezen, és egy olyan felbukkanó üzenetet épített be az operációs rendszerébe, ami megpróbálja lebeszélni a felhasználót arról, hogy lecserélje az ő böngészőjüket egy másikra. A Microsoft nem sokkal később visszavonulót fújt, de a "böngészőháború" egyelőre nem ért véget.

A Windows Central értesülései szerint a fejlesztők most egy új böngésző elkészítésén dolgoznak, ami a Chromium alapjaira épül csak úgy, mint a Google Chrome vagy az Opera. A projektet Anaheim fedőnévvel illetik, a tervről pedig azután kezdtek el beszélni, hogy a 9to5Google nemrég a Microsoft fejlesztőinek kódjait fedezte fel a Chromium projekthez kötödően. Bár a hírek eredetileg arról szóltak, hogy egy ARM-alapú Chrome készül a Windows 10-hez, ez egy jóval nagyobb lépés lenne.

Az új böngésző fejlesztésével a Windows Central szerint elsősorban a fejlesztőknek szeretnének kedvezni, hogy a munkáhjukhoz ne kelljen megváltoztatni az alapértelmezett böngészőt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok

Nem fertőzték meg ellenfeleiket a koronavírusos pólósok

Meghibásodás miatt leállt a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

Meghibásodás miatt leállt a Paksi Atomerőmű 4. blokkja

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből

A Fidesz különbejáratú luxusszigetet csinálna a Tihanyi-félszigetből