szerző:
hvg.hu

A blockchain korszakhoz blockchain telefon is dukál. Több cég is bejelentett már ilyen készüléket, azonban a svájci Sirin Labs mobilja az első, amelyik kereskedelmi forgalomba kerül.

A Sirin Labs bejelentette, hogy kereskedelmi forgalomba kerül a világ első és már nagyon várt blockchain mobilja, a Finney. Amúgy nem ez az egyetlen ilyen készülék, a HTC Exodus is előrendelhető már. A Sirin Labs Finney nevű modellje a cég weboldalán vehető meg 999 dollárért (egyelőre csak SRN-ért, Sirin Labs token), de hitelkártyás vásárlási lehetőséget is ígér a gyártó. A Sirin Labs a Foxconn-nal dolgozott együtt, és a márkanagykövete Leo Messi lett.

Hamarosan két bolt is nyílik majd, ahol közvetlenül megvásárolható az eszköz, decemberben Londonban, januárban Tokióban. Ezenkívül a Sirin Labs csatlakozni fog az Amazon Launchpad programhoz is, ami lehetővé teszi, hogy az érdeklődők könnyen juthassanak a telefonhoz.

©

Ami a fontosabb specifikációkat illeti: a telefonnak 6”-es full HD+ kijelzője van (notch-csal), és a kijelzőt oleofób bevonat védi a szennyeződésektől. A készülék belsejében Snapdragon 845 processzor dolgozik 6 GB RAM-mal, a belső tárhely 128 GB. A hátoldalra egy 12 MP-es kamera, előre pedig egy 8 MP-es szefikészítő került. Az akkumulátor 3280 mAh-s. A Finney a Sirin Labs saját Sirin OS-ét futtatja, ez egy ultrabiztonságosnak mondott, és a Google-által hitelesített, az Android 8.0-re épülő Android-fork.

A telefon különlegessége az úgynevezett hideg kriptopénztárca, amelyik nem kapcsolódik a netre, nehogy hackerek férjenek hozzá a tárca tartalmához. Még egy kis saját, csúsztatható kijelzője is van. A telefonba többszintű biztonsági réteget is építettek, amelyik észleli az offline és online támadásokat. A Finney-nek saját konverziós szolgáltatása is van (Token Conversion Service), amelynek köszönhetően átváltások nélkül bonyolíthatók a kriptopénz-tranzakciók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Elkaszálták a német műsort, amit Istenes Bence vezetett

Lézerfegyver és elfoghatatlan robotrepülő - bevetésre kész Putyin szuperarzenálja

Lézerfegyver és elfoghatatlan robotrepülő - bevetésre kész Putyin szuperarzenálja

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

A párizsi tüntetők tíz százalékát vették őrizetbe a rendőrök

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán – videó

Ismét ébredezik a mexikói Popocatépetl vulkán – videó

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Ötszörösére emelték az indiak belépőjegyenek árát a Tádzs Mahalba

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között

Magyar is van Európa legjobb karácsonyi vásárai között