szerző:
hvg.hu

A Bloomberg tárta fel, hogy a Huawei kínai főhadiszállása egyben egy titkos labor otthona is, ahol jövőbeni technológiák után kutatnak.

A gyártók mindenféle trükköt bevetnek annak érdekében, hogy fejlesztéseik titokban maradjanak, míg el nem jön a nap, mikor is leleplezik azokat. Vannak persze esetek, amikor ez nem jön össze és idő előtt kiszivárognak a dolgok. Nos, úgy tűnik, egy ilyen titkot sikerült most is megneszelni.

A Bloomberg számolt be egy átfogó nyomozás eredményéről, melyben egy titkos laboratóriumot emlegetnek, és amely valahol a Huawei sencseni főhadiszállásának falai mögött terül el. Állítólag mesterséges intelligenciával, felhőalapú számítástechnikával és új chipekkel kísérleteznik itt, olyan dolgokkal tehát, amelyek késznek még nem mondhatók, de a jövőben valószínűleg fontos feladat vár rájuk valamelyik új termékben.

A titkos szoba vagy terem érdekessége, hogy azt belsős körökben az amerikai elnöki rezidenciához hasonlóan Fehér Házként emlegetik, valószínűleg az ott folyó munka komolysága, és talán amiatt is, mert egy kisebb hadsereg őrzi, nehogy illéktelenek a közelébe férkőzhessenek.

A Huawei a lap kérdésére csupán annyit közölt, valóban létezik egy elkülönített helyiség a sencseni központban, de az inkább egy kiállítási csarnok, ahol a jövőbeni technológiával kapcsolatos forgatókönyvek sorakoznak, illetve olyan dolgok, amik egyszer talán hasznosíthatók lesznek.

A Huaweiről legutóbb akkor érkezett hír, mikor kiderült: a vállalat pénzügyi igazgatóját kanadai látogatásakor őrizetbe vették, és csak napokkal később, kétmilliárd forintnak megfelelő óvadékért cserébe helyezték szabadlábra. Meng Van-csou ügyének azonban nincs vége, folyamatosan figyelik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Annyira kevés a pénz, hogy alig akarnak tűzoltónak menni az emberek

Annyira kevés a pénz, hogy alig akarnak tűzoltónak menni az emberek

KSH: 355 ezer forint az átlagkereset

KSH: 355 ezer forint az átlagkereset

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

Ez lehet a Samsung Galaxy S10 titkos fegyvere

További kényeztetéseket vezetnek be a Soundon a nagyon VIP fesztiválozóknak

További kényeztetéseket vezetnek be a Soundon a nagyon VIP fesztiválozóknak

Az egész országot beboríthatja a hó

Az egész országot beboríthatja a hó

Első fotók: a McDrive-nál bukott le a vadonatúj 8-as Golf

Első fotók: a McDrive-nál bukott le a vadonatúj 8-as Golf