szerző:
hvg.hu

A két cég közötti immár történelminek mondható versengés ellenére egy Samung-fejlesztés kerülhet az Apple jövő évi iPhone-jába.

Iparági forrásoktól származó értesülések szerint több hónapos tárgyalássorozat után megállapodott a Samsung Display és az Apple arról, hogy a dél-koreaiak rugalmas OLED kijelzőt szállítanak majd a jövő évi iPhone-okhoz.

A Samsung nemrég kifejlesztett rugalmas OLED kijelzőjének használata nem jelenti azt, hogy összehajtható lesz a 2019-es iPhone, ezúttal másról van szó, nem a hajlítható panelről. A szóban forgó kijelző azt teszi lehetővé, hogy az érintésérzékeny összetevőket közvetlenül a megjelenítőbe integrálják, eddig egy külön réteg (TSP, touchscreen panel) került a display tetejére ebből a célból.

Minthogy az ilyen kijelzők gyártási kapacitása kezdetben meglehetősen korlátozott lehet, várható, hogy csak az egyik jövő évi iPhone-modell lesz ilyen, és az is elképzelhető, hogy ezt majd valamivel később mutatja be az Apple, mint a többi 2019-es iPhone-t.

A különleges kijelző többféle előnnyel is járhat. Egyrészt olcsóbbá teheti az iPhone-t (bár nagy a valószínűsége, hogy ezt a megtakarítást az Apple majd lenyeli), illetve több hely marad a telefonban, így újabb komponensek kerülhetnek bele. Vagy akár a jelenleginél is vékonyabb lehet majd az iPhone, bár akkor nagyon fontos, hogy jól megerősítsék az éleket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sebestyén Balázsék Vajnáról: A legkorrektebb főnök volt

Sebestyén Balázsék Vajnáról: A legkorrektebb főnök volt

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

Szomorú vég: androidos mobilt és iPhone-t ajánl felhasználóinak a Microsoft

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

A legjobb nyolcba jutottak Babosék Melbourne-ben

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Így erősödik az ukrán nemzettudat

Annyira erősödnek az óceánok hullámai, hogy kezd veszélyessé válni a helyzet

Annyira erősödnek az óceánok hullámai, hogy kezd veszélyessé válni a helyzet