szerző:
hvg.hu

Tragédiával végződhetett volna egy delaware-i tűzeset, ha egy 13 éves fiú nem lett volna Netflix-rajongó.

Évről évre növekszik a Netflix által gyártott és közzéadott tartalom: csak 2018-ban 345 eredeti sorozat és film jelent meg a szolgáltatásban. A Netflix által produkált tartalom immár olyan méreteket öltött, hogy a teljes végignézésükhöz mintegy kéthónapnyi folyamatos netflixezéshez lenne szükség. Ez persze megvalósíthatatlan, és az sem véletlen, hogy sokan éjszakai baglyokként ülnek a képernyő előtt a Netflix-sorozatok kedvéért. Sőt, olyan is volt már, hogy valakit kifejezett Netflix-függőséggel kezeltek.

Mindez nem hangzik túl jól, azonban nemrégiben épp egy éjszakai netflixezés mentette meg egy amerikai család életét. Egy delaware-i tinédzser szófogadatlan volt, ugyanis az anyja aludni küldte, de ehelyett ő kedvenc sorozatát nézte a Netflixen – számolt be az esetről a 6abc. Hajnali fél 2-kor füstszagot érzett, majd hamarosan azt látta, ég valami a konyhájukban. Rohant felkelteni mélyen alvó anyját, és épphogy csak ki tudtak szaladni a házból, a konyha már lángokban állt, és a tűz hamarosan továbbterjedt. Végül a tűzoltók fékezték meg a lángokat. A szomszédok most gyűjtenek a szerencsétlenül járt családnak.

Ha a Netflix nem lett volna, és nem nézem a The Flash-t, akkor biztosan én is alszom, és bele sem merek gondolni, mi történhetett volna – mondta el a 13 éves srác, aki ezúttal természetesen nem kapott büntetést a szófogadatlanságáért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Gyászol a TV2

Gyászol a TV2

Hazánkban a Seat Tarraco: beárazták a 7-személyes új divatterepjárót

Hazánkban a Seat Tarraco: beárazták a 7-személyes új divatterepjárót

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

Mi lesz a céggel, amelybe nemrég bevásárolta magát Andy Vajna?

Mi lesz a céggel, amelybe nemrég bevásárolta magát Andy Vajna?

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket

Józan érveléssel nem lehet megfékezni a populisták által is heccelt sárgamellényeseket