szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszokhattuk már, hogy a Microsoft minden évben kétszer, áprilisban és októberben frissíti a Windows 10-et. Idén némileg módosul ez a menetrend.

Idén nem áprilisban, hanem májusban érkezik az első nagy frissítés a Windows 10-hez, és ennek megfelelően az elnevezés is más lesz: May 2019 Update (2019. májusi frissítés) a korábban beígért April 2019 Update (2019. áprilisi frissítés) helyett. A frissítést még 19H1 kódnéven, illetve 1903 verzióként is emlegetik. A „késlekedés” okát Mike Fortin, a Windows alelnöke is megerősítette: hosszabb ideig szeretnék tesztelni, hogy biztosak legyenek a frissítés minőségében.

Ennek megfelelően a frissítés egy teljes hónapig lesz „Release Preview Ring” (előzetes kiadás) állapotban, ezt a Windows Insider program résztvevői érhetik majd el, s próbálgathatják. Ez alatt az idő alatt várhatóan több kumulatív frissítést is kap a rendszer a teljesítmény finomítása és a hibák javítása céljából.

©

A frissítést május végétől kapják meg a felhasználók, közülük is elsőként a kereskedelmi ügyfelek. Az update abban is eltér az eddigiektől, hogy a Microsoft nagyobb kontrollt ad a felhasználók kezébe, nem kényszeríti majd rájuk a frissítést. Mindenesetre érdekes lesz majd látni, hogy hány Windows-felhasználó dönt majd úgy, hogy naprakészen tartja az operációs rendszerét.

A 2018-as októberi frissítéshez hasonlóan az update nem lesz elérhető ugyanazon a napon mindenki számára. Gépi tanulást használva és a tesztelők visszajelzéseire alapozva a frissítés hullámokban érkezik majd a felhasználókhoz. A májusi update-nek egyébként csak néhány új funkciója lesz (ezek többsége is a meglévő funkciók továbbfejlesztése), összességében jobban fog összpontosítani az operációs rendszerben már meglévő jellemzők erősítésére.

Új funkciót nem hozó javítócsomag viszont érkezett a héten a Windowshoz, azt érdemes telepítenie, mert több tucat kiskaput bezár a gépén.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Raktárt építenek a lélegeztetőgépeknek, 2,5 milliárdot ad rá a kormány

Raktárt építenek a lélegeztetőgépeknek, 2,5 milliárdot ad rá a kormány

Spiró György, Pintér Béla és több mint 100 európai drámaíró áll ki az SZFE autonómiája mellett

Spiró György, Pintér Béla és több mint 100 európai drámaíró áll ki az SZFE autonómiája mellett

Szexuális zaklatással vádolja Trumpot egy volt modell

Szexuális zaklatással vádolja Trumpot egy volt modell