szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Világszerte aktívan támadják a számítógépeket azokon a kiskapukon keresztül, melyeket most gyorsan be lehet zárni.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Microsoft új szabályai értelmében akár 35 napig is el lehet halasztani a Windows-frissítések telepítését. Most viszont, éppen ellenkezőleg, érdemes minél korábban hozzáadni a hibajavításokat az operációs rendszerhez. A redmondi szoftvervállalat áprilisi pakkjában ugyanis 74 sebezhetőséget foltoz be a Windowsban és a szintén sok gépen lévő Office irodai programcsomagban. Ezek közül 33 olyan, amely ha úgy marad, akkor lehetővé teszi, hogy támadók távolról hajtsanak végre parancsokat, futtassanak mindenféle programokat a számítógépünkön.

Ha az ön gépe még nem dobta föl a frissítésről szóló értesítést, látogasson el a Windowsban a Gépház Frissítés és biztonság szekciójába. A csomag letöltése – illetve az automatikus frissítés megtörténte – után újra kell indítani a számítógépet, a hibajavítások egy része ugyanis csak így aktiválódik majd.

[Tipp: ezekkel a vírusvédőkkel jár a legjobban]

A 74 windowsos hiba mellett másik 21 kiskaput zárhat be a számítógépén az, aki felteszi az Adobe által kiadott javításokat is, melyek a pdf-ek olvasására szintén rengeteg gépen ott lévő Acrobat és Acrobat Reader programok gondjait orvosolják. Ezek frissítéséhez nyissa meg a gépén lévő programot, majd a felső menüsor utolsó Help (Segítség) menüjében találja a frissítések keresésére szolgáló (Check for updates) pontot.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gendersemleges megszólítást vezet be az egyik légitársaság

Gendersemleges megszólítást vezet be az egyik légitársaság

Nincs még téliesítve a kiskunhalasi járványkórház

Nincs még téliesítve a kiskunhalasi járványkórház

Még ezen a héten elindul a Telex

Még ezen a héten elindul a Telex