szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy bírósági döntésre válaszul a Google és az Apple is elérhetetlenné tette a TikTok nevű applikációt Indiában, ami így egy több mint 120 milliós piacot veszített el.

Bár a várakozásokkal ellentétben egy kissé később, de 2019 március elejére csak elérte a Facebookot is megszorongató alkalmazás az 1 milliárd letöltést. A kínai fejlesztésű, a kifejezetten rövid videofelvételek készítésére és megosztására használható TikTok androidos és iOS-es változatát összességében töltötték le ennyien, és elsősorban a fiatalok körében népszerű. Most azonban egy csapásra bezuhanhat ez a szám, az app ugyanis épp most veszített el egy több mint 120 milliós piacot.

A BBC beszámolója szerint a Google és az Apple is úgy döntött, kiveszik kínálatukból a TikTokot. Tették mindezt azután, hogy a Madrászi Legfelsőbb Bíróság nemrég arról döntött, fel kell függeszteni az applikáció elérését, a platformon keresztül ugyanis a kritikusok szerint pornófelvételeket terjesztettek. A bíróság elutasította a fejlesztő kínai ByteDance fellebbezését.

Azok, akik korábban már letöltötték az alkalmazást, szerdán még mindig képesek voltak használni azt, ám csak idő kérdése, hogy mikor válik teljesen elérhetetlenné a szolgáltatás.

A bíróság szerint a TikTok lehetőséget teremtett a fiatalok szexuális kizsákmányolására, ezért letiltották annak használatát. Az ügyben újabb meghallgatásra kerül majd sor április 22-én.

A ByteDance szóvivője szerint a nem megfelelő videók az összes videó csupán nagyon kis százalékát teszik ki, a cég pedig állítása szerint mindent megtett annak érdekében, hogy az a "kevés" se maradhasson fenn a platformon: eddig több mint 6 millió ilyen felvételt távolítottak el.

Az "anti-Facebookként" emlegetett TikTok korábban az Egyesült Államokban kapott rekordbüntetést, mert gyerekekről gyűjtött adatokat az applikáció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

Túrázni indult a Perseverance Mars-járó, és ha már így tett, útközben fotózott is

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

A kormány közzétette, kik kapnak bértámogatást a lezárások miatt

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot

Budapest a Józsefvárosi Pályaudvar területére költöztetné a Természettudományi Múzeumot