szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eredeti tervekkel ellentétben nem kerül piacra pénteken a Samsung Galaxy Fold, miután az újságíróknak küldött első teszttelefonok közül több képernyője egy-két nap alatt felmondta a szolgálatot.

A Samsung legizgalmasabb okostelefonjaként harangoztuk be a februárban bemutatott Galaxy Foldot. Néhány napja – az első tesztek után – azonban kiderült, hogy a 2000 eurós készülék tulajdonosainak azon is kell izgulniuk, meddig bírja az összehajtható telefon képernyője. A nagyobb médiumoknak kiküldött tesztpéldányok közül ugyanis több Fold kijelzője nagyon hamar eltört, elromlott.

©

A gyártó húsvét hétfőn egy angol nyelvű közleményt adott ki, melyben azt írják, elhalasztják a mobil kiadását. A tesztelők kezében elromlott készülékek vizsgálatának első eredményei szerint ugyanis úgy tűnik, nem megfelelően tervezték meg a készülék zsanérját, így azt nem bírja a nyitogatásokkal járó terhelést – egy összehajtható telefon esetében ez pedig elég nagy probléma. Az is kiderült, hogy a kijelző működésében gondot okozhatnak az eszközbe bejutó szennyeződések is.

Újratervezés

Azt nem tudni, hogy mennyi csúszással kerülhet boltokba a Galaxy Fold, de egy ilyesmi hiba kijavítása aligha történik meg napok alatt. Arról nem is beszélve, hogy az áttervezés után még időre van szükség az egységes legyártatásához is. A Samsung egyelőre csak annyit ígér, az új megjelenési dátumot hetek múlva jelentik majd be.

Emlékezetes, a Samsung tervezőmérnökei korábban is elkövettek már kritikus hibát. A nagy mobilgyártók közül példa nélkül álló eset, hogy a 2016 nyarán piacra dobott Galaxy Note7 esetében a vállalat teljes termékvisszahívásra kényszerült, miután többek telefonja is felrobbant vagy lángra kapott. Miután a készüléket a gyártó visszahívta, majd a második körben biztonságosnak ígért modellekről is kiderült, hogy túl gyakran gyulladnak ki, ezért azokat is visszahívták.

A Samsung olyannyira szerette volna elfelejteni az esetet, hogy a Note9 promójában egyszerűen úgy tettek, mintha – az egyébként igen jó telefonnak ígérkező – Note7 sosem létezett volna.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyan magas pontszámot kapott a 17 éves Elon Musk az alkalmassági tesztjére, hogy megismételtették vele

Olyan magas pontszámot kapott a 17 éves Elon Musk az alkalmassági tesztjére, hogy megismételtették vele

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen

Totális buszháború Hódmezővásárhelyen