szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rég vágyott fejlesztést készülni a pótolni a Lego. Olyan építőkockákat adnak ki, amelyekkel megtanulhatók a Braille-írás alapjai.

Generációk óta nagyon népszerű a legó, amivel a vak és gyengénlátó fiatalok is épp olyan szívesen játszanak, mint látó társaik. A dán vállalat most előbbieket célozza egy fejlesztésével, ami egyszerre szórakoztató és hasznos.

A gyártó bejelentése szerint olyan készletet adnak ki, amely segítségével játékosan sajátítható el a speciális technikát alkalmazó ábécé, a Braille-írás. A fejlesztés jótékonysági szervezetek elképzélésen alapszik, amelyek ötletüket néhány éve tárták a dán vállalat elé, hogy készítsenek Braille-kockákat.

©

A Lego Braille Bricks néven érkező kollekció olyan elemekből áll, amelyeken betűk, számok, továbbá matemtikai szimbólumok tapinthatók ki. A kockák összekapcsolhatók a már forgalomban lévő elemekkel is, így szinte alig különböznek a megszokottól.

A szett 250 kockából áll, és a Lego szerint alkalmasak lesznek arra, hogy a tulajdonosa elsajátítsa vele a Braille-írást. A csomag a jövő évtől válik elérhetővé, de hogy mennyiért, azt még nem tudni.

A WHO korábbi becslései szerint 19 millió látássérült gyermek él a világon, közülük 1,4 millióan visszafordíthatatlan vaksággal küzdenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Örökre megváltozhat a Lego: új készleteinél „sosem volt” játékélményt ígér a játékgyártó

Új, kiterjesztett valósággal összeköthető játékcsaládot mutatott be a Lego. Nagy fordulat ez a játékgyártó történetében, most először dobnak piacra szolgáltatásként egy játékot. A készletek felépítése után a gyerekeknek szellemről szellemre haladva kell visszaváltoztatniuk a kísértetjárta világot normálissá. A cég állítja, ez az egyetlen olyan játék a piacon, amely zökkenőmentesen és teljes mértékben ötvözi a kiterjesztett valóságot (AR) a fizikai építéssel, új világot mutatva ezzel a gyerekeknek.

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Marabu Féknyúz: Saját lábon állni

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Itt a Galaxy S21, szabadulna a Samsung a Galaxy S20-tól?

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz

Nébih: Illegális a bambusz pohár, hamarosan súlyos bírság vár arra, aki ilyet forgalmaz