szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook szokásos éves fejlesztői konferenciáján a keresztplatformos üzenetküldésről is szó esett.

Január közepén nagyot robbant a hír, amikor a The New York Times megszellőztette: a Facebook egybe akarja gyúrni a Messengert, a WhatsAppot és az Instagramot. A platformok természetesen továbbra is önállóan működnének, de lehetségessé válna, hogy a felhasználók üzeneteket küldjenek egyik szolgáltatásból a másikba.

Mark Zuckerberg nem sokkal később már arról beszélt, ez mikorra várható a keresztplatformos üzem beindítása. Akkor arról esett szó, hogy erre leghamarabb 2020-ban kerülhet sor, a kedden kezdődött F8 fejlesztői konferencián elhangzottak alapján nincs kizárva, hogy már idén bevezetik az új funkciót – írja az Engadget.

Asha Sharma, a Messenger fogyasztó termékért felelős vezetője úgy fogalmazott, a felhasználók a közeli jövőben már képesek lesznek üzenetet küldeni egyik appból a másikba. A szakember szerint a dolog pont úgy működik majd, mint a telefonálás: nem kell tudni, ki melyik szolgáltatónál van ahhoz, hogy elindítsuk a hívást.

Az új funkció valószínűleg azután indul majd el, hogy a Messengernél bevezetik a végpontok közötti titkosítást. Minderre még az idei évben sor kerül, ahogy azon új funkciók bevezetésére is, amiket kedden jelentettek be a fejlesztői konferencián. És lesz belőle néhány.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Régi telefonból így lesz olcsó szemvizsgáló eszköz

Korábbi iPhone-ja van? Lehet, hogy nincs veszve az akku, csak rosszul mutatja a telefon

Korábbi iPhone-ja van? Lehet, hogy nincs veszve az akku, csak rosszul mutatja a telefon

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról

Itt egy kis előzetes a megújult Volkswagen Polóról