szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feléled a tetszhalálból a HTC: nemcsak egy újabb blockchain mobillal, hanem különleges, kijelzős 5G wifi routerrel is készül piacra lépni.

Egy évvel ezelőtt jelentette be a HTC az Exodus 1 nevű blockchain mobilt, ami a telefon funkción túl biztonságos hardvertárcaként is funkcionál a kriptopénzek számára. Az, hogy a HTC ilyen projektben utazik, kissé meglepő, mivel az ilyesfajta fejlesztésekhez nagyon sok pénzre van szükség, ez a cég azonban nem erről híres. Olyannyira nem, hogy sokan már temetni kezdték a vállalatot, különösen miután hivatalos amerikai Twitter-fiókja is inaktív lett. Most viszont úgy tűnik, felébredt tetszhalott állapotából, és a gyártó tudatni akarja a világgal, hogy halálról, temetésről szó sincs, és még ebben az évben megérkezhet az újabb HTC blockchain telefon.

Az első ilyen készülék előrendelése tavaly ősszel kezdődött. Ez a telefon valójában nem volt technológiai bravúr a szó szoros értelmében, ugyanis egy U12+ volt, néhány hardver- és szoftvertuninggal. Mindenesetre a HTC ideális eszköznek mondta a kriptoalkalmazások számára. Tény, hogy a Bitcoin és az egyéb kriptopénzek biztonságosan tárolhatók az eszközön, amelyik egyúttal támogatja is a decentralizált alkalmazás technológiát. Phil Chen decentralizált vezérigazgató szerint az Exodus értékesítése megfelel a várakozásoknak (bár hogy ez pontosan mit is jelent, azt nem részletezte, a korábbi hírek ezzel kapcsolatban mindenesetre nem voltak túl pozitívak).

©

Chen azt is bejelentette, hogy a HTC következő blockchain telefonja az év második felében jelenhet meg, és kiterjeszti a blockchain alkalmazásokat, hogy más területekre is betörhessenek, például az üzenetküldésbe, a böngészésbe, a szociális médiába. Azonban az előző Exodus óta nem volt a cégnek újabb csúcstelefonja, így az újdonság is várhatóan erre épül majd, annak ugyanis, hogy egy vadonatúj hardverről van szó, kisebb a valószínűsége. A HTC egyébként saját kriptopénz bevezetését is tervezi, bár hogy ez mennyire jó ötlet a kriptovaluták jelenlegi mélyrepülése idején, azt nem tudni.

A HTC egyébként egy 5G-mobil Smart Hub bevezetését is tervezi. Egy hordozható, az 5G-kapcsolatot használó wifi routerről lenne szó, amelynek van egy 5”-es HD-kijelzője is.

©

Az eszközt amúgy a 2019-es barcelonai mobil seregszemlén, az MWC-n mutatták be. A HTC egyik legutóbbi tweetje azt sugallja, hogy hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülhet az eszköz. A HTC már egyeztet a nagyobb amerikai és európai szolgáltatókkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

Felépült a koronavírusból Cristiano Ronaldo, jöhet Budapestre is

Százmilliókkal készül újabb megbízásaira a 4. leggazdagabb magyar üzlettársa

Százmilliókkal készül újabb megbízásaira a 4. leggazdagabb magyar üzlettársa

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese

Otthagyja a Magyar Operatőrök Társaságát az SZFE rektorhelyettese