szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iFixit csapata ezúttal a Google új telefonját vette kézbe, hogy kiderüljön, hogyan is néz ki belülről a mobil.

Alig telt el néhány nap azóta, hogy a Google bejelentette a két legújabb okostelefonját, a Pixel 3a-t és a Pixel 3a XL-t, az iFifit máris szétszedett egyet az előbbi modellből, hogy kiderüljön, mennyire könnyű szervizelni a mobilt. A jelek szerint jóval könnyebb, mint más készülékeket.

A Pixel 3a és a Pixel 3a XL alapvetően azért készült el, mert a korábban bemutatott csúcsmobilok, a Pixel 3 és a Pixel 3 XL finoman szólva sem teljesítenek valami jól. Éppen ezért a mostani telefonok ezek olcsóbb változatai lettek, ami miatt rögtön felmerült a kérdés, hogy mindez minőségben és strapabíróságban, meg úgy általában véve a szerelhetőségben mit jelent.

Ami jó hír: a Pixel 3a kijelzőjét nagyon könnyen el lehet távolítani a telefonból, ehhez még csak fel sem kell melegíteni a mobilt, a rögzítéshez ugyanis nem használtak ragasztót. Mindez viszont hátrány is az iFixit szerint, emiatt ugyanis könnyebben befolyhat a víz a készülék belsejébe.

©

Az USB-C port, valamint a 3,5 mm-es jackcsatlakozót nagyon könnyű kicserélni, ehhez nem kell különösebb bűvészmutatvány a szervizekben. Ugyanez a helyzet a mobil akkumulátorával is, azt sem betonozták bele a telefonba, így lényegében azonnal eltávolítható.

©
©

Az iFixit szerint ugyanakkor a mobil belsejében lévő kábelezés a szerelésnél zavaró lehet, és fennáll a veszélye annak, hogy esetleg elszakadhat.

©

A mobil végül 6 pontot kapott a lehetséges 10-ből, ahol a 10 a legkönnyebb szerelhetőséget jelenti. Hasonló eredményt ért el tavaly novemberben például az iPhone XR is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orosz hackerek törhették fel a volt brit külkereskedelmi miniszter e-mail-fiókját

Orosz hackerek törhették fel a volt brit külkereskedelmi miniszter e-mail-fiókját

Androidon netflixezik? Hamarosan kap egy régen várt funkciót

Androidon netflixezik? Hamarosan kap egy régen várt funkciót

Négyes karambol a Róbert Károly körúton

Négyes karambol a Róbert Károly körúton