szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Érik az újabb magyar csodatalálmány, ez már nem vitás: a még zajló Los Angeles-i E3 egyik érdekes rendezvényére egy hazai fejlesztőkből álló csapat is meghívást kapott. Egy különleges kockán dolgoznak.

A Los Angeles-i E3 nem csak a nagyobb és rengeteg pénzzel ellátott stúdióknak ad lehetőséget, hogy bemutassák legújabb fejlesztéseiket. A videojátékos rendezvény IndieCade nevű, házon belüli eseményén kisebb, független csapatok is részt vehetnek, az idei "versenyzők" közt pedig egy magyar társaság is akad.

A Pirategames csapata a Pixxel Cube nevű játéka miatt kapott meghívást a gamerek legfontosabb expójára, és nem túlzás azt állítani: a látogatók elképedtek a fejlesztés láttán. Az alkotás egy furcsa, világító kocka, melynek minden oldalát ledek borítják, belsejében pedig egy miniatűr számítógép dolgozik. A kocka oldalai nem csak úgy világítanak, képernyőként is szolgálnak: a megírt programok ezen át jelennek meg.

A Pixxel Cube-ra különféle játékokat írtak már a készítői, az egyik legjobbnak tűnő egy labirintusjáték, melyben a képernyőn (vagyis a kocka oldalain) megjelenő pöttyöt kell vezetgetni. A szerkezet egy giroszkópot is rejt, illetve más szenzorokat, így a felhasználók a kocka fordítgatásával tudják irányítani a játékban megjelenő "karaktert". Emellett a lakás dísztárgyaként is használható, de mivel szövegek is megjeleníthetők rajta,

akár kisebb reklámfelületként is működik.

Az interneten több felvétel és fotó található, amint az E3 látogatói a magyar találmányt próbálgatják. A JohnRiggs csatorna üzemeltetője szintén kipróbálta. Érdemes átfutni a videó alatti kommenteket, gyakorlatilag csak dicsérő szavakat találni.

Az alkotók az Indexnek azt mondták: a végső cél az lenne, hogy egy befektető a projekt mögé álljon, a kockából pedig termék legyen. Ennek vannak már biztatói jelei, illetve a Deutsche Telekom is érdeklődik a játék iránt.

Ha érdeklik az idei E3 bejelentései, hírei, lájkolja és figyelje a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A NATO-tagság ügye állhat a kárpátaljai magyarok vegzálása mögött

A NATO-tagság ügye állhat a kárpátaljai magyarok vegzálása mögött

Euronews: A Szájer-ügy a kormánymédia működését is leleplezte

Euronews: A Szájer-ügy a kormánymédia működését is leleplezte

Radar360: Visszatáncolnának a lengyelek, megvan Biden első intézkedése

Radar360: Visszatáncolnának a lengyelek, megvan Biden első intézkedése