szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Huaweinél bizakodóak (vagy legalábbis kifelé azt mutatják), az amerikai embargó több érzékeny ponton is érinti őket. Például a laptopok gyártásánál.

Húsba vágó tiltásról van szó a Huawei felé hirdetett embargó kapcsán (az ügy részleteiről itt olvashatnak), a Trump elnök által aláírtak ugyanis megtiltják az amerikai vállalatok által kifejlesztett termékek használatát a kínai cégnek. És ebbe hardverek és szoftverek egyaránt beletartoznak, és például nemcsak az Androidot, de a Windowst sem tudja telepíteni az eszközeire a kínai cég.

A Huawei ugyan megkezdte saját operációs rendszerének fejlesztését, amellyel mind az Androidot, mind a Windowst kiváltaná, azonban amíg ez az univerzális platform el nem készül, addig a vállalatnak késleltetnie kell bizonyos projekteket.

A Digitimes jelentése arról számol be, hogy a Huawei úgy döntött, egyelőre jegeli az új laptopok fejlesztését (mert hogy a vállalat ilyen eszközöket is készít, a Matebookokat), mivel nem áll rendelkezésre operációs rendszer. A cég állítólag már közölte is a döntését az ellátási láncban lévő partnereivel. Egyelőre csak felfüggesztik a megrendeléseket, és állítják, hogy a döntés csak ideiglenes. A pakliban azért az is benne van, hogy néhány eszköz törlésre kerülhet, ha a technikai adataik már nem felelnek meg a piac gyorsan változó igényeinek.

Bennfentesek szerint – írja a Softpedia – a Huawei még ezen a nyáron befejezi operációs rendszere fejlesztését, és ősszel már be is mutatja okostelefonjaiban. A nemzetközi debütálás valamikor 2020-ban várható, de az egyelőre még nem világos, hogy az új rendszer teljesen megfelel-e majd a számítógépek igényeinek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

A kormány célkeresztjében a Lidl, az Aldi és a Tesco?

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

Teherautóba csapódott egy autó Jászárokszállásnál, a sofőr meghalt

A területi közigazgatásban dolgozókat kezdik el tesztelni hétfőtől

A területi közigazgatásban dolgozókat kezdik el tesztelni hétfőtől