Balogh Csaba
Balogh Csaba
Tetszett a cikk?

Egyre több olvasói levelet kapunk és netszerte is sokasodnak a panaszkodó felhasználók: úgy tűnik, tucatjával zárja le a fiókokat a Facebook és az Instagram.

Hétfő délután kaptuk az első levelet, melyben olvasónk arról érdeklődik, tudunk-e valamit tömeges tiltásról a Facebookon. Nem tudtunk, de alighogy elkezdtünk vizsgálódni az ügyben, sorra jöttek a hasonló üzenetek, estére már igencsak megszaporodtak.

Közben kiderült, a Gyakorikérdések.hu-n is megszaporodtak ma a vonatkozó kérdések, és a témákhoz hozzászóló felhasználók közül is sokan számolnak be hétfőn történt hasonló tiltásról.

©
©
©

A felhasználók egy része azt állítja, mindenféle indoklás nélkül zárták ki a Facebookról vagy Instagramról. De olyan is van, aki egy ilyen üzenetet kapott:

Szia!
Felhasználási feltételeink bármilyen jellegű megsértése további következményekkel járhat a Facebook alkalmazás- és szolgáltatáscsalád általad történő használatát tekintve, korlátozás nélkül ideértve a felhasználói, adminisztrátori, fejlesztői és üzleti tevékenységeidet is.
A Facebook csapata

Egy olvasónk azt írja, ő Instagram-fiókjába a telefonjáról nem tud belépni, de számítógépe böngészőjéből belépve minden rendben működik.

Hasonló panaszok tűntek fel Twitteren, valamint több Facebook-csoportban is. Sőt, a Google kereső – az előzmények kikapcsolása után – a "facebook" szót beírva azonnal a "tiltás" szót ajánlja, feltételezhető tehát, hogy sokan keresnek ma rá erre a kifejezésre. Ráadásul a listában utána következő javaslatok sem túl bizalomgerjesztők.

©

Mivel sokan nem értik, miért lettek kitiltva, vad teóriák is szárnyra kaptak. Van, aki szerint azokat tiltották ki, akik "jobbos beszólásokat" írtak, netán szidták az ellenzéket. Olyan felhasználóval is találkoztunk, aki szerint elindult a tisztogatás, és sorra zárják ki a Huawei telefont használókat. Ezek összeesküvés-elméletek. Egyelőre nem tudni, hogy valóban valamiféle akció zajlik-e, és ha igen, milyen okból. De már rákérdeztünk a Facebooknál, amint válaszolnak, azonnal megírjuk.

Ha értesülni szeretne a Facebook válaszáról és a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát. Ha bármi hasonlót tapasztalt környezetében, írja meg nekünk az oldalon hozzászólásként vagy üzenetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika