szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hosszú éveket kellett várni rá, de végül elkészült az amerikai haditengerészet legújabb robothelikoptere. Az első küldetésre viszont még várni kell egy kicsit.

A jövő háborúiban is nagyon komoly szerepük lesz a drónoknak, hiszen már most is használ ilyeneket például az Egyesült Államok. Most egy újabb fejlesztésével készültek el, amire jó néhány éve vár már a haditengerészet.

Az amerikai Northrop Grumman repülőgép- és fegyvergyártó cég még 2000-ben készítette el az MQ-8 Fire Scout nevű robothelikoptert, amelynek utódját azóta is fejleszti a cég. Most végre elkészült a keresztségben pedig az MQ-8C Fire Scout nevet kapta. A cég szerint a gép eleget tesz azoknak a minimális követelményeknek, ami alapján szolgálatba lehet állítani.

©

A szerkezet nagyobb mint az elődje, és a fejlesztők szerint kétszer tovább képes a levegőben maradni, valamint háromszor több súlyt képes magával vinni – ami körülbelül 317 kilogrammot jelent. Emellett fejlettebb lett a radarrendszere is: nagyobb területet lát be a gép, és képes akár a levegő-levegő harcra is.

A jelen állás szerint a leghamarabb 2021-ben állhat majd szolgálatba az új fejlesztésű robothelikopter.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?

Megjöttek a hivatalos adatok: pontosan mire lesz képes a 2021-es csúcsmobilok processzora?

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Meglátogatta Orbán Viktort a Roszatom vezérigazgatója

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek

Bloomberg-elemzés: Merkelnek rá kellene pirítania Orbánékra, amiért blöffölnek