Gécs Dániel
Gécs Dániel
Tetszett a cikk?

Előbb a múlt héten bemutatott új iPhone, majd pedig a csütörtökön prezentált Huawei Mate30 Pro kapcsán került elő ismét az éjszakai fotózás témája. Nézzük, hogyan teljesítenek éjszaka az Apple, a Huawei és a Samsung legújabb csúcsmobiljai.

Amikor az új iPhone-okat bemutatták, az Apple külön is hangsúlyozta, mennyire jól sikerültek szerintük a telefon kamerái, amikből – a drágább modelleken – három is található (közben az is kiderült, miért úgy rakta fel a lencséket az Apple, ahogy). Az éjszakai módnak keresztelt fejlesztést viszont mindhárman megkapták, az első tesztek pedig igen jó véleménnyel vannak róla. Nem is csoda, mutatjuk, mire föl lelkendeznek:

©

A képet a brit Express újságírója, Dave Snelling töltötte fel Twitterre. Ő impresszívnek nevezte a látványt, és ezzel mi sem tudunk vitatkozni. Kis rásegítés, ha valakinek még nem esett volna le: a kép bal oldalán a ki-, a másikon a bekapcsolt éjszakai módot (és eredményét) lehet szemügyre venni.

A kép elkészítésében az új szoftver és az Apple-féle A13 Bionic chip is kiveszi a részét, de a felhasználóra nem hárul extra feladat, a rendszer magától végzi a dolgát. Hasonlót kell elképzelni, mint a Google saját telefonjánál, a Pixelnél látott megoldás. A fejlesztés tehát nem új, az Apple csak behozta a lemaradását. Ami elég nagy volt ahhoz képest, amire az XS modell volt képes ugyanezen a téren. Íme a különbséget remekül szemléltető példafotó:

©

Ugyanakkor azt is érdemes hozzátenni, hogy nem az Apple és a Google az egyedüli versenyzők, amik az éjszakai fotózásnál is jól teljesítenek. A Huawei P30 Pro szintén nagyon látványos eredményre képes, erről a telefonról készült tesztünkben részletesen beszámoltunk. De ha valaki csak a konkrétumra kíváncsi, hát tessék: ugyanaz a fotó, csak P30 Próval készítve.

©

A P30 Prót éjszakai módjának teljesítményét érdemes összevetni a DxOMark fotólabor által nemrég a legjobb fényképezősnek nyilvánított Samsung Galaxy Note10+ hasonló képességével is. Az első felvételt a Samsung csúcstelefonjával készítették, a másodikat pedig a P30 Próval.

©
©

Végül nézzük meg azt az összehasonlítást, mellyel a Huawei illusztrálta, hogy a P30 Prónál is újabb mobilja, a csütörtökön leleplezett Mate30 Pro mennyivel csinál jobb felvételt, mint a nagy konkurens Note10+. Balra a dél-koreai megoldás, jobbra a kínaiaké.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lecsapott a kamu profilokra a Facebook, az orosz hírszerzés üzemeltethette őket

Lecsapott a kamu profilokra a Facebook, az orosz hírszerzés üzemeltethette őket

Egy hírben a NER

Egy hírben a NER

Kirúgták a takarítót, aki megvert egy 16 éves pécsi diákot

Kirúgták a takarítót, aki megvert egy 16 éves pécsi diákot