szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai UAV Turbines katonai és kereskedelmi feladatok elvégzését is rábízná drónjára.

Az UAV Turbines Monarch 5 hajtóműve lényegében azoknak a hajtóműveknek a "miniatűr" változata, amiket a repülőgépeken is láthatunk. A fejlesztők közlése szerint ez az első alkalom, hogy egy kis- és közepes méretű repülő szerkezetet ilyen technológiával szereljenek fel.

Az amerikai vállalkozás a jövőben nemc sak a katonai, hanem a kereskedelmi piacon megjelenő igényeket is szeretné majd kielégíteni. Szerintük ugyanis a jelenlegi eszközök motorjai nem megbízhatók, és nem is feltétlenül biztonságosak. A fejlesztők remélik, hogy a pilóta nélküli repülőgépek néhány éven belül annyira elterjedtek lesznek, mint a hajók vagy a hagyományos repülőgépek.

Ha kíváncsi a legújabb repülőgép-fejlesztésekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!