szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A globális felmelegedést kísérően növekszik az erdőtüzek száma, egyre aggasztóbb, hány helyen van egyszerre tűz a Földön. Aki kételkedne ebben, az vessen egy pillantást az alábbi interaktív térképre.

Rendszeresen ad ki jelentést a pusztító erdőtüzekről a Global Forest Watch, s hogy egyúttal vizualizálja, valójában mekkora problémával állunk szemben, egy interaktív térképet is készített, ami itt érhető el.

Az erdőtüzek igen veszélyesek, azon túl, hogy pusztulnak a bolygó tüdejét jelentő erdők, szennyeződik a levegő, növekszik a szén-dioxid-kibocsátás, ami – egyfajta ördögi körként – további felmelegedéshez és szárazsághoz vezet,

©

A GFW interaktív térképén az aktuális dátumot megelőzően, egy hétre visszamenően láthatók az erdőtüzek, illetve az egyéb bejelentett a tüzek a világ egészét illetően, de egyedileg is beállíthatunk kezdő- és végdátumokat, illetve egy adott régióra is kereshetünk. Különféle statisztikák is elérhetők az oldalon a levegő minőségével és a tűz által érintett területek időjárásával kapcsolatban. Még riasztás is kérhető e-mailban, ha egy adott régióban tűz keletkezne. A tűzeseteket piros színnel jelöli a térkép, és az aktuális állapot akár ki is nyomtatható e-mailben.

Ha értesülni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk

Negyven felett nem úgy megy az újrakezdés, mint gondolnánk

Harry herceg először adott interjút, mióta a családjával az Egyesült Államokba költözött

Harry herceg először adott interjút, mióta a családjával az Egyesült Államokba költözött