szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A neves Apple-szakértő felvázolta, hogy milyen lényegi változások érkezhetnek 2020 második és 2021 első felének eszközeibe.

A jó nevű elemző, Ming-Chi Kuo szerint az Apple 2020 vége és 2021 közepe között csúcskategóriás iPad és MacBook modelleket adhat ki, amelyeknek már Mini-LED kijelzőik lesznek.

A MacRumors betekintett a TF International Securities ezzel kapcsolatos feljegyzéseibe. Ebből kiderül, hogy az iPad- és a MacBook-kijelzők mindegyike körülbelül 10 ezer LED-et fog használni, Csak összehasonlításképpen: az Apple csúcsmonitora, az Apple Pro Display XDR-je „csak” 576 LED-et mondhat a magáénak. A jövő Mini-LED-jei kisebbek 200 mikronnál, így jóval apróbbak a Pro Display XDR LED-jeinél.

Az iPadet 10-12”-esre, a MacBookot 15-17”-esre tippeli Kuo, no meg csillagászati árúra a költséges Mini-LED kijelzők miatt. Valószínűleg ezek iPad Pro és MacBook Pro modellek lesznek. Kuo szerint a Mini-LED-ekkel vékonyabb és könnyebb eszközöket lehet majd készíteni, azonban nem kell kompromisszumot kötni a megjeleníthető színspektrumot és a kontrasztot illetően.

Az Apple azért váltana a Mini-LED-re, hogy elkerülje a beégési problémákat, illetve csökkentse függőségét a Samsungtól (az OLED panelek szállítójától). A Mini-LED kijelző paneleket az LG Dispaly készítené, az alkatrészek beszállítói között pedig ott lenne az Epistar, a Zhen Ding, a Radiant Opto-Electronics és a TSMT. Kuo szerint az Apple 2020 negyedik negyedéve és 2021 első negyedéve között adná ki a Mini-LED-es iPadet, a MacBook pedig 2021 első és második negyedéve között fog megjelenni.

Ha értesülni szeretne az apple-s hírekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Itt az Apple várt bejelentése: megújulnak az iPhone-ok és a számítógépek is

Miközben sokan már elkezdték temetni a táblagépeket, az Apple felkészült rá, hogy minden eddiginél komolyabb eszköztárral próbálja meggyőzni az otthoni használók egy részét: bőven elég lesz egy iPad a laptop helyett. A WWDC fejlesztői konferencia hétfői nyitónapján a hagyományos számítógépekre vágyóknak és iPhone-okra is több új funkciót jelentett be a vállalat.

20. századi görög dráma, aminek a szálai Magyarországra vezetnek

20. századi görög dráma, aminek a szálai Magyarországra vezetnek

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

Máris felfüggesztették Nicolas Sarkozy korrupciós perét

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök

Börtönlázadás tört ki a Kozma utcában, könnygázt is bevetettek az őrök