szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A neves amerikai fogyasztóvédelmi magazin, a Consumer Reports szerint az Apple idei iPhone-jai kivételesen jól sikerültek. Annyira, hogy az iPhone 11 Pro Max a világ jelenlegi legjobb okostelefonja címet is megszerezte.

Kivételesen jó készülékhez juthat valaki, ha az új iPhone-ok legerősebb (és persze legdrágább) változatát, az iPhone 11 Pro Maxot választja – így összegzi új jelentését az amerikai Consumer Reports. A fogyasztóvédelmi magazin már sokadik alkalommal végzi el egy-egy új mobilkészülék sokféle jellemzőjére kiterjedő elemzését.

A lap nem köntörfalaz, tapasztalataik alapján kijelentik: az iPhone 11 Pro Max a jelenleg kapható legjobb okostelefon a piacon. Ez azért is különleges – teszik hozzá –, mert az Apple az elmúlt években rendre a Samsung mögött végzett méréseiken. A mostani csúcskészülék viszont annyira jól sikerült, hogy a harcból az Apple gyártmánya került ki győztesen.

©

A szakemberek dicsérik az üzemidőt, amely az iPhone 11 Pro Maxnál kivételesen hosszú: ők 40,5 órát mértek robotos tesztükkel, amely az eddigi leghosszabb akkumulátoros üzemidő a vizsgált eszközök közül. A tavalyi legjobb modell, az Xs Max csupán 29,5 órára volt képes. Néhány gyártó, köztük a Huawei közismerten jó üzemidővel szerelt telefonjait az Egyesült Államokban nem forgalmazzák, így azokat nem vizsgálták.

A kamerák szintén jó pontozást kaptak. Mint a jelentésben írják, a konkurens vállalatok termékei eddig általában jobbnak bizonyultak, ha fotókról volt szó, de az Apple idén olyan fejlesztéseket végzett (ilyen például a hármas kamerarendszer), amellyel a képalkotás terén sincs miért szégyenkeznie a Pro Maxnak. A jelentés a 11-es modellre is kitér, róla azt írják, hogy valamelyest gyengébb képeket készít, de a kamera összességében jól teljesít.

©

A magazin a készülékek strapabíróságát is megvizsgálta (ezt korábban az Apple is kiemelte), és igen érdekes eredményre jutottak: a 11 és 11 Pro Max modelleken még 100 eldobás után (a mobilokat kb. 80 centiméteres magasságból engedik el) is csupán karcolások mutatkoztak, a 11 Pro viszont az 50. után tönkrement: a kijelző eltört és nem reagált. A tesztet másodjára is elvégezték, és ugyanezt tapasztalták.

A jelentés a telefonok sebességét is említi, és talán ez tűnik a legérdekesebbnek. A CR szakemberei úgy találták, bár az A13 chip papíron valóban gyorsabb a tavalyi fejlesztésnél (az Xs Maxban a 12-es lapka dolgozik), a mindennapi használatban nincs sok eltérés a két processzor közt. A látható különbségek csak akkor jönnek szerintük elő, ha a szokásosnál több erőforrást igénylő feladatoknak teszik ki a készüléket. A felhasználók nagy részére ez azonban nem jellemző.

[Szétszedték az iPhone 11 Pro Maxot, meglepő dolgot rejtett a belseje]

A Consumer Reports úgy összegez, hogy ha az Xs Max, Xs, vagy az olcsóbb Xr készülékkel rendelkezik valaki, tegye félre a pénzét, és várjon még a váltással. Annyit ugyanis nem ugrik a felhasználói élmény, hogy a tavalyi modelleket ki kelljen dobni.

Ha érdeklik az iPhone-os hírek, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Szükségállapotot vezettek be Spanyolországban a koronavírus-járvány miatt

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Pártot alapított Berki Krisztián, indul a választáson

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé