szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy CV-22B Osprey konvertiplán tart bemutató repülést a főváros felett délben.

A múlt pénteken kezdődött a magyar és amerikai különleges műveleti erők közös kiképzése, ennek részeként tart bemtutató repülést a CV-22B Osprey konvertiplán Budapest felett kedden déli 12 órakor – közölte az amerikai nagykövetség.

A konvertiplán olyan repülőgép, amely a szárnyvégeken elhelyezett hajtóművek függőleges elforgatásával kombinálja a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait.

Egyrészt képes a helikopterekre jellemző függőleges felszállásra, helyben lebegésre és a vízszintes leszállásra, másrészt a turbómeghajtású repülőgépekre jellemző nagy hatótávolságú, hatékony üzemanyag-felhasználású és gyors repülésre. Feladatai közé tartozik a különleges műveleti erőket támogató, messzire történő behatolás ellenséges területre, az onnan történő kimenekítés, valamint az utánpótlás-szállítás.

(Nyitókép: YouTube / Popular Mechanics)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Nincs több szexjelenet, ha férfi a rendező – ígéri Keira Knightley

Nincs több szexjelenet, ha férfi a rendező – ígéri Keira Knightley

Venezuela új lapot nyitna Bidennel

Venezuela új lapot nyitna Bidennel