szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár sokak nem hajlandók frissíteni számítógépüket az új Windows 10-re, ez mit sem változtat a Microsoft eredeti elképzelésén: jövő januárban leveszik a kezüket a Windows 7-ről.

Már decembert írunk, ami nem csak az ünnepek és az új év közeledtét jelzi:

a Windows 7 rendes életcikulásából is egyre kevesebb van hátra.

A Microsoft 2020. január 14-ig biztosítja a szükséges frissítéseket, illetve magát a szoftvertámogatást. A határidő lejárta után ez azonban véget ér. A redmondi óriás többször és több fórumon is hangsúlyozta: az időpontot nem hosszabbítják meg.

Mindez azt jelenti, hogy a Windows-használóknak szűk másfél hónapjuk maradt arra, hogy az újabb kiadású Windows 10-re frissítsék eszközeiket. Azok egyébként, akik még mindig a koros oprendszert használják, számos ok miatt nem hajlandók áttérni.

Január 14-e után a Microsoft végleg leveszi a kezét a Windows 7-ről, és onnantól egyetlen biztonsági javítást, illetve frissítést sem ad ki hozzá. Vagyis a felhasználók magukra lesznek utalva, hiszen a szoftvergyártó védelmi eszközei eltűnnek.

A rendszer piaci megoszlását figyelő NetMarketShare utolsó, novemberi adatai szerint a Windows 7-et használók részaránya 26,86 százalék, vagyis nagyon sok készüléken még mindig ez az szoftver fut. A Windows 10-et mára jóval többen használják, 53,33 százaléknyian. A 8.1 is él és virul, igaz, maroknyi embernél: ennél 3,32 százalékot mértek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világlapok címoldalain Szájer József botránya

A világlapok címoldalain Szájer József botránya

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik

Tényleg megjött a tél: Nagykanizsán már havazik