szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azt, hogy a világ legnagyobb technológiai kiállításaként rendezett CES-t az Apple nélkül tartják, szinte már evidenciának vettük, 1992 óta ugyanis nem volt rá példa. Jövőre azonban változhat e helyzet.

Az Apple már egy jó ideje igen büszke arra, hogy nem közösködik senkivel, saját (amúgy igen nagy visszhangot kiváltó) rendezvényein ismerteti meg a világgal újdonságait, legyen szó hardverről, szoftverről, szolgáltatásról. Nem is jelent meg már több mint negyedszázada az év egyik legjelentősebb technológiai rendezvényén, a Las Vegas-i CES szakkiállításon sem. Pedig ezen a rendezvényen számos jelentős technológiai újítást, eszközt ismerhetett már meg a világ.

2020-ban azonban az almás logó is ott lehet Las Vegasban, az Apple is megjelenik a résztvevők között, persze egy picit másképpen, mint azt gondolnánk. Nem valamelyik újdonságát fogja ugyanis bejelenteni/bemutatni, hanem kedvenc témájáról, a magánélet védelméről fog beszélni. És nem is akármilyen társaságban. A kerekasztal-beszélgetésen ott lesznek a Facebook, a Procter & Gamble és az FTC (az Egyesült Államok szövetségi kereskedelmi bizottsága) képviselői is. Csak épp azon kormányzati szervek hiányoznak majd – jegyzi meg a Slashgear –, akik épp az Apple torkát szorongatták adatvédelmi aggályok miatt.

Az Apple egészen pontosan 1992-ben vett részt utoljára a CES-en. Akkor a Newton nevű digitális asszisztenst mutatta be, az Apple legnagyobb bukását, mely végül Steve Jobs forradalmát ihlette. Bár azóta távollétével tüntetett, a szelleme mégis ott kísértett a szolgáltatásaihoz és termékeihez kapcsolódó eszközök és kiegészítők révén.

Ha értesülni szeretne a CES 2020 bejelentéseiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Gulyás: Online figyelhető, hogy keveredik-e a magán- és állami rendelés

Eddig bírta, 360 fölé került a forint

Eddig bírta, 360 fölé került a forint

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél

Újabb milliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségnél