szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világ lassan minden szegletén problémát okozó műanyag tettekre sarkallja a cégeket. Egy új-zélandi légitársaság nem is használ már ilyet, inkább az ehető poharakban hisz.

Keksztésztából készült kávéspoharakban érkezik a frissítő az Air New Zealand járatain. A kísérletképpen indult projekt célja az egyszer használatos műanyagok, illetve papírpoharak leváltása – derül ki a CNN cikkéből.

A különleges poharakat a kávé elfogyasztása után meg is lehet enni. Mivel nem málik szét, és nem is forrósodik fel, nyugodtan kézbe lehet venni. A poharakat egy szintén új-zélandi cég, a Twiice állítja elő, amely esküszik rá, hogy találmányuk tökéletesen zár, és egy cseppnyi kávé sem vész kárba.

A társaság azért döntött a kávé mellett, mert csak ebből az italból évente nyolcmillió pohár fogy az Air New Zealand járatain. A vállalat korábban is tett lépéseket, hogy csökkentse az így keletkező szemétmennyiséget. Az ehető verzió viszont új, és nem csak a levegőben, már a földön is kérhető: a társaság aucklandi várójában is ebben érkezik a koffeinbomba.

©

Bár az igyekezet dicsérendő, az új szemléletű kávéfogyasztás nem mindenkinek elérhető, a süteménynek látszó poharak ugyanis glutént, cukrot, lisztet, illetve tojást is tartalmaznak. Az ezekre allergiások növényi alapanyagú pohárban is megrendelhetik napi koffeinadagjukat, amely ugyan nem ehető, de nem is szennyezi annyira a környezetet.

Az ehető poharas akciót többen olcsó reklámnak tartják, mert a repülők üzemeltetése, illetve maga a repülés lényegesen nagyobb károsanyag-kibocsátással jár, mint a műanyagszennyezés.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Az orvosok sem tudják még, mikor kapják kézbe a megemelt bért

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

Beiktatták Balog Zoltánt a püspöki hivatalába

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot