szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Három új, igen hasznos funkcióval bővíti internetes tárhelyszolgáltatását Microsoft. Az újdonságok a napokban kerülnek be a OneDrive-ba.

Novemberben kiadott ütemtervének megfelelően frissíti a Microsoft a OneDrive-ot: három új funkció érkezik a napokban.

A Save for Later (mentés későbbre) lehetővé teszi a választott fájlok és mappák kijelölését (könyvjelzőzését) a OneDrive-on és a SharePointon keresztül a későbbi könnyű hozzáférés érdekében. Mindehhez csupán ki kell jelölni a szóban forgó fájlt (mappát), majd a fájl kiválasztásakor megjelenő Save for Later opciót kell választani. Az ekképp kijelölt állományok később könnyen elérhetők a bal oldali sáv Saved for Later szekciójából.

©

A Request Files funkció lehetővé teszi, hogy azok is töltsenek fel fájlt a felhasználó OneDrive-fiókjába, akiknek egyébként nincs ilyen fiókjuk. Jól jöhet ez például olyankor, amikor valaki árajánlatokat gyűjtene be több ügyfelétől. Mindehhez egy speciális linket lehet létrehozni, és ezt kell elküldeni (például üzenetben vagy e-mailben) annak, akitől a fájlt várjuk. Az illető ezután már tölthet fel fájlt, viszont másra nincsen jogosultsága, azaz nem láthatja a többi állományt, nem törölhet, nem szerkeszthet.

©

A harmadik funkció megoldja a nyelvi lokalizációt a OneDrive e-mailekhez, méghozzá a címzettek által preferált nyelvre (miként az az AAD és Exchange beállításaikban szerepel). Több címzett eseténe a webhelyek nyelvét használja a szolgáltatás.

Az új funkciók fokozatosan kerülnek bevezetésre az elkövetkező napokban.

Ha máskor is tudni szeretne a OneDrive új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemond az SZFE HÖK elnöke

Lemond az SZFE HÖK elnöke

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kártérítésként fejenként százezer forintnyi dollárt fizet több amerikai felhasználójának a Facebook

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron

Kisiklott és részben az oldalára dőlt egy tehervonat Murakeresztúron