szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elon Musk szerint nem lehetetlen, hogy 2050-re már egymillió ember éljen a Marson. Azt is elmondta, hogyan képzeli mindezt.

Elon Musknak mostanra már lényegében védjegyévé vált, hogy időről időre egy-egy újabb őrült ötlettel álljon elő – érdekesség, hogy ezek legtöbbjét aztán meg is valósítja. Sokan ingatták a fejüket, amikor kitalálta, hogy megreformálja az autóipart, és valószínűleg akkor is rengetegen csak pisloghattak, amikor bemondta, hogy újrahasznosítható, a kilövés után landoló rakétákat fog alkalmazni. Az idő viszont őt igazolta: mindkettő bejött.

Musknak azonban van még egy igen ambiciózus terve: szeretné kolonizálni a Marsot. Ehhez már javában fejleszti a – találóan csak – Csillaghajó névre keresztelt űrhajóját, ami szerinte 100 embert is el tud vinni egyszerre. Bár a fejlesztés még javában zajlik, a SpaceX vezére már azt is bemondta, meddig tartana az első marsi város felépítése.

©

Musk most újra elővette a Mars benépesítésének témáját, és – ahogy azt időnként szokta – ismét a Twitteren kezdett el válaszolgatni az őt követőknek a témával kapcsolatban. És miközben ezt tette, fel is fedett néhány érdekes részletet a tervéből.

Ezek szerint évente 100 darabot gyártana a Csillaghajóból, hogy a következő évtizedre elérje az 1000 darabos flottát. Ahogy ő fogalmaz, ennyi űrhajóval már évente átlagosan 100 megatonna terhet tudna elszállítani a vörös bolygóra. Vagy 26 havonta – ennyi időközönként kerül a Mars és a Föld a legközelebb egymáshoz – mintegy 100 000 embert.

A fő cél, hogy 2050-re már 1 millió ember legyen a Marson.

Persze az utazást nem adná ingyen a SpaceX, azért mindenkinek fizetnie kellene. Ha viszont valakinek nincs rá pénze, az sem baj: a vállalat kölcsönöz majd neki, cserébe ő pedig majd ledolgozza ezt a Marson.

Hogy mindez mennyire fog megvalósulni, egyelőre nem tudni. Elsőre igazi őrültségnek hangzik Elon Musk ötlete. De az elektromos autózás is az volt, aztán megalakult az első Tesla gyár.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

Meghalt Fülöp  – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Meghalt Fülöp – a brit monarchia elvesztette a mesebeli hercegét

Egy naperőmű nem fog 100 év múlva üzemelni, de egy vízerőmű igen – Gibárton jártunk

Egy naperőmű nem fog 100 év múlva üzemelni, de egy vízerőmű igen – Gibárton jártunk