szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az iMac gépek remek formájukról (is) híresek. A legutóbbi Apple-szabadalom minderre még rátesz egy lapáttal.

Még tavaly májusban nyújtott be az Apple egy igen egyedi formatervezési mintát az Egyesült Államok szabadalmi hivatalához (USPTO) „Üvegházhoz csatlakozó elektronikus eszköz” megnevezéssel. A szabadalom leírja, hogy miként válna beépíthetővé egy iMac-szerű számítógép beviteli és megjelenítési területe egyetlen ívelt üvegfelületbe.

©

Az ívelt üveg adná a fő tartószerkezetet a kijelzőhöz, alul középen pedig becsúsztatható lenne a billentyűzet. Az üvegtestet egy hátsó ék tartaná, ebbe tennék például a processzort, a hálózati kapcsolatok portjait és az akkumulátort. Ez a megoldás mentesítené az összetevők egy részének súlyától a kijelzőt, és összességében is nagyobb stabilitást eredményezne. Az üvegtest szöge állítható lenne a felhasználó igényeinek megfelelően.

©

Nem árt hangsúlyozni, hogy ez csak egy szabadalmi bejelentés és nem egy termékterv, azaz egyelőre még nem érkezik ilyen ívelt üvegű iMac. Ezzel együtt ez a szabadalom azért bepillantást enged az Apple terméktervezési folyamatába, illetve arra is utal, hogy Cupertinóban hajlandók lesznek akár drasztikusan is megváltoztatni az asztali gépeket, amennyiben ez indokolttá válik.

Ha máskor is értesülni szeretne az Apple új ötleteiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!