szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felhasználók nagy részénél aktiválta a megújult, sötét móddal is rendelkező hírfolyamot a Facebook. Már csak ez utóbbi funkcióért is érdemes kipróbálni.

A Facebook hosszú ideje dolgozik a megújult a hírfolyamon, amelyet most még több felhasználónál aktiváltak a közösségi oldal mérnökei. A szellősebb, sötét móddal is rendelkező dizájnt a 2019 tavaszán rendezett F8 fejlesztői konferencián mutatta meg a Facebook, de hónapok teltek el, mire az első felhasználóknál bekapcsolták. Az események idén márciusban pörögtek fel újra, amikor hirtelen többeknél is megjelent az új küllem.

©

A vadonatúj hírfolyam legfontosabb változása a már említett sötét mód, amellyel a Facebook kék-fehér elemei (a háttérrel együtt) feketévé változtathatók. Ennek elsősorban azok fognak örülni, akik munkájukhoz is használják az oldalt, azaz: lényegesen többet ülnek előtte, mint az átlag facebookozók. A funkció előnyeit persze nem csak ők élvezhetik, és nem is csak azok tudják bekapcsolni, akik sokat facebookoznak.

©

A megújult dizájnt az oldalra lépve, a jobb fölső sarokban lévő, lefelé mutató nyílra lehet aktiválni, a Váltás az új Facebookra paranccsal. Ha nem találja, az azt jelenti, hogy önhöz még nem érkezett meg a friss hírfolyam és ugyanígy a sötét mód sem. A Facebook azt ugyanis most sem közölte, pontosan hány emberre terjesztették ki az újdonságot. Csak annyit írtak, hogy a legtöbb embernél már működik.

©

A megújult dizájnt egyelőre önkéntes jelleggel lehet használni, ami azt is jelenti, hogy akinek nem tetszik, néhány kattintással visszatérhet az előzőre. A Facebooknak azonban eltökélt célja, hogy a régi külsőtől megszabaduljon, és idővel csak az újabb maradjon elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Dacia árban jöhet a legolcsóbb elektromos Volkswagen

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Kalapáccsal verték szét tulajdonosai a két Michelin-csillagos budapesti éttermet

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi

Fekete Mikulás miatt kapott névtelen rasszista levelet egy amerikai férfi