szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt hetekben többeknek is felajánlotta a Facebook az átalakítás lehetőségét, mostanra pedig a felhasználók többsége számára elérhetővé vált az új dizájn. Több újdonság is van benne, melyek közül csak az egyik, hogy már számítógépen is használható sötét módban a közösségi oldal.

A tavalyi F8 fejlesztői konferencián jelentette be a Facebook, hogy megváltozik a közösségi oldal böngészős felülete. Hogy pontosan mikortól, arról akkor nem beszéltek, októberben viszont már néhány felhasználó tesztelhette az újdonságot, idén januártól pedig bárki jelentkezhetett a tesztelésre. A jelek szerint pozitív volt az átdolgozott felület fogadtatása, a Facebook ugyanis mostantól a legtöbb felhasználó számára elérhetővé tette az új kinézetet.

Aki szeretné kipróbálni, annak a Fiók menüt kell megnyitnia (a jobb felső sarokban látható lefelé mutató nyilat), majd kiválasztani a Válts az új Facebookra menüpontot.

©

A régi és az új kinézet között szembeötlő a különbség – utóbbi sokkal tisztább, szellősebb, áttekinthetőbb.

©
©

Az átváltás után felugró ablakban rögtön kiválaszthatjuk, világos vagy sötét módban szeretnénk-e használni a közösségi oldalt.

©
©
©

Ha ezt nem akarjuk használni (vagy később szeretnénk visszaváltani a világos dizájnra), akkor azt a jobb felső sarokban található Fiók menüből is megtehetjük.

©

A sötét mód mellett a legfontosabb változás, hogy a Hírfolyam tetejére kerültek át azok az elemek, amelyekkel a fontosabb egységek között (Hírfolyam, Watch, Marketplace, Csoportok) között váltogathatunk. Ezek mellé bekerült egy Gaming nevű lapfül is, ahol kifejezetten a játékosok által készített/közvetített videókat nézhetjük meg.

©

Változott az üzenetküldés is. Ha a jobb oldali sávban nem találjuk az ismerősünket, akkor elég csak a jobb alsó sarokban található chates ikonra kattintani, majd begépelni annak az ismerősünknek a nevét, akivel szeretnénk csevegni.

©

Ha mégsem tetszik az új kinézet, akkor a Fiók menüből visszaválthatunk a klasszikusra, ám a Facebook szerint ezt már nem sokáig tehetjük meg, az idei év folyamán ugyanis véglegessé válik a modern dizájn.

©

Az első ilyen visszaváltás előtt a Facebook arra kéri a felhasználókat, értékeljék a látottakat.

©

És akkor már csak egy kérdés maradt hátra:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!