szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mount Everest alaptáborában is jóval fejlettebb adatkommunikáció várja ezentúl a hegymászókat: 5G-re váltottak.

Egy fejlesztésnek köszönhetően már a Mount Everest alaptábora is 5G-s lefedettséggel rendelkezik. A hegy alaptábora 5364 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Korábban ennél valamivel magasabb ponton is létesítettek már 5G-kapcsolatot.

A GSMArena híre szerint a fejlesztést az egyik nagy kínai szolgáltató, a China Mobile végezte, amely április hónapban lett 20 éves, és szintén ebben a hónapban vált független társasággá. (Előtte évekig állami tulajdonba tartozott.)

A munkának hála a Mount Everest alaptáborában három 5G-s, és három 4G-s bázisállomást alakítottak ki a China Mobile dolgozói. Ehhez nyolctonnányi berendezést kellett leszállítani. A tornyok megfelelő működését egy, a hét mind a hét napjában, napi 24 órában rendelkezésre álló csapat felügyeli.

Az 5G-s kapcsolatnak köszönhetően az alaptáborban élő videós bejelentkezések bonyolíthatók, a napszaktól teljesen függetlenül. Természetesen az internetkapcsolat is jóval gyorsabb lett a berendezések miatt. A Chine Mobile a jövőben még magasabb pontokon is szeretne 5G-tornyokat építeni.

A Mount Everesten korábban csak 3G-s kapcsolat áll rendelkezésre, amit még 2010 októberében alakítottak ki. Ezt elsősorban videotelefonálásra használták az ott lévők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

Határozat van róla, hogy jövőre megemelik a háziorvosok bérét

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

„Abból nem indulhatok ki, hogy a magyar kormányfő bukásához szeretnék hozzájárulni átütő erejű drámával”

Ingyenessé tették a menstruációs termékeket Skóciában

Ingyenessé tették a menstruációs termékeket Skóciában