szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

19 repülő útját szakították meg a hiba miatt.

Több esetben nem jól mutatja a Boeing 777-es repülők törzstartályában lévő üzemanyag szintjét a jelzőrendszer – írta meg az Airportal. Az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala külön ellenőrzéseket írt elő egy hatósági utasításában.

A hiba azoknál a gépeknél fordulhat elő, amelyeket legalább százezer literes törzstartállyal szereltek fel. Bizonyos körülmények között egy tervezési hiányosság miatt a fedélzeti számítógép nem megfelelő sűrűséggel számolja az üzemanyagot, emiatt hibásan jelzi a mennyiséget.

Eddig 25 esetet jelentettek, 16 járat tudta ezek közül folytatni az újtját, de közülük tíznek kitérő repülőtérre kellett mennie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!