szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kihirdették, az Apple Design Awards idei nyerteseit, a felsorolásba egy hazai csapat terméke, a Shapr3D is bekerült.

Az elismeréseket a cég éves fejlesztői konferenciájához, a WWDC-hez kapcsolódva osztja ki az Apple. A vállalat azon alkalmazásokért ítéli oda a díjat, melyek a fejlett technológiát ötvözik a művészi megvalósítással, a legjobbat hozzák ki az Apple platformjaiból. Legyen szó akár tervezésre, grafikai munkákra alkalmas szoftverről, mint amilyen a Shapr3D, akár játékokról, szórakoztató vagy egészségügyi appról stb.

©

A legjobbak körébe – a magyar cég által fejlesztett appok közül elsőként – a Shapr3D került be. Ez egy iPadeken futó modellező szoftver (a CAD, azaz számítógép által segített tervezés kategóriában), mellyel internetkapcsolat nélkül, akár utazás közben, gyorsan és egyszerűen lehet térbeli modelleket készíteni. Az appot fejlesztő cégre korábban a Microsoft is felfigyelt. Az Apple keynote előadásain korábban háromszor is kiemelt az alkalmazást.

A Shapr3D méltatásában az Apple azt emelte ki: a CAD-szoftverek korábban asztali számítógépes környezetben fellelhető teljesítményt igényeltek. Ezt változtatta meg a Shapr3D, amely iPadeken kínál hasonló élményt, a legtöbb iparági formátummal képes dolgozni és azonnali exportálást teszt lehetővé a modellek 3D-nyomtatásához. A cupertinói cég szerint az is kiemelkedő, ahogyan az Apple Pencil képességeit kihasználja a program.

"A díj a cégnek, és nekem személyesen is nagyon sokat jelent. Mindig is azt mondtam, hogy nekünk van a legjobb termék- és fejlesztő csapatunk a CAD iparágban. Most kiderült, hogy az egész világon is a legjobbak között vagyunk"

– fogalmazott a LinkedIn-profilján megjelent bejegyzésében Csanády István, a Shapr3D alapítója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!