szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindent elkövet a Facebook, hogy sikerre vigye az Instagram egy hamarosan megjelenő funkcióját, és ezzel borsot törjön az elképesztően sikeres TikTok orra alá.

A lehető legegyszerűbb trükkel igyekszik új felhasználókat toborozni és népszerűsíteni egy még bemutatásra váró szolgáltatását a Facebook: állítólag fizetni is hajlandók, hogy a sikeresebb influenszerek inkább náluk (pontosabban az Instagramon) posztolják a videókat, és ne a TikTokon tegyék elérhetővé azokat.

Az egész ügy hátterében a Facebook és a TikTok közti vita áll, mivel a közösségi oldal nem nézi jó szemmel, hogy egyre több fiatal regisztrál a kínai appra. A Facebookot és az Instagramot viszont elkerülik. Utóbbi probléma rendezésére egy új szolgáltatását, az Instagramon belül használható Reelst találta ki a Facebook, amely gyakorlatilag Mark Zuckerbergék TikTokja lesz.

A funkció még nem működik, de az oldal már most azon ügyködik, hogy minél nagyobb figyelmet szerezzen neki: a Wall Street Journal jelentése szerint a cég több tiktokos influenszernél is érdeklődött, mennyiért lenne hajlandó szakítani a kínai szoftverrel, hogy onnantól csak a Reelsre gyártson tartalmakat.

Az ügyre rálátó (de nem hivatalos) források szerint a Facebook nem filléres ajánlatot húzott elő a kalapjából: a legtöbb követővel rendelkező fiók tulajdonosát több százezer dollárral kínálták meg. A Facebook mindezért csak annyit kért, hogy a megkeresett videós a Reelsre készítsen új videókat, a TikTokot pedig hanyagolja.

A Facebook kapálózása nem meglepő: a kínai szoftvernek csak az Egyesült Államokban több mint 45 millió felhasználója van, ez a szám ráadásul folyamatosan nő. A Statista egy korábbi becslése alapján ez a tábor 2024-re, vagyis durván 4 év múlva, a 60 milliót is elérheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

A kaszinók sem maradhatnak nyitva a következő hetekben

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

Lehet, hogy műteni kell Willi Orbánt

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk

A BKK új vezére a HVG-nek: Nehéz úgy tervezni, hogy a kormánydöntésekről nincs információnk