szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mélytengeri tudományos expedíciójuk során 11 bálna- és delfinfajt észleltek kínai kutatók a Dél-kínai-tengeren – közölte a Kínai Tudományos Akadémia.

A Hajnan tartománybeli Sanyában 21 nap után befejeződött kutatás során több mint 3000 kilométert jártak be. A projekt célja az, hogy a Dél-kínai-tengerben lévő Hszisa és Csungsa szigeteknél élő bálnák populációjának méretéről és elterjedési mintázatukról szerezzenek információkat.

A tudósok az idei kutatás során négy olyan delfinfajt is megfigyeltek, amelyek jelenlétét nem észlelték az elmúlt évben: a törpe-kardszárnyúdelfin (Feresa attenuata), a kis kardszárnyúdelfin (Pseudorca crassidens), a pettyes hosszúcsőrű-delfin (Stenella longirostris) és a fehérajkú kardszárnyúdelfin (Peponocephala electra) egyedeit is regisztrálták.

A kutatók szerint a korábbi felmérések alapján több mint 30 fajt jegyeztek fel a Dél-kínai-tengerben, itt a legnagyobb a bálna- és delfinfajok sokszínűsége a kínai partok mentén.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony Gergely a cicáját promózza

Karácsony Gergely a cicáját promózza

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Rátóti Zoltán a Színművészeti átalakításáról: „Nem a vérengzés a cél”

Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon

Már csak ez hiányzott 2020-ra: kezdődik a parlagfűszezon