szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google ugyan meglehetősen titokzatos különös beharangozójában, azonban szinte biztosra vehető, hogy végre-valahára bemutatja a Pixel 4a telefont.

Kissé meglepő a Google nemrégiben megjelent beharangozója: egy saját telefont említ, illetve egy lorem ipsum szöveg látható. (A lorem ipsum a latint utánozó összefüggő szöveg, amit a nyomdászatban és az informatikában használnak a betűtípusok, a tipográfia és az elrendezés bemutatására.) Ebből – gondolhatjuk – semmi sem derül ki, azonban a szövegben elrejtett szavakból egy-két apróság kihámozható.

©

Például az, hogy az új eszköz a következőkre összpontosítani: videobeszélgetés, gyenge fényviszonyok közötti fotózás, fejlett kamera és egy hosszú élettartamú akkumulátor. A bemutató időpontját is elrejtették, azonban – írja az Android Authority – lemerülve a forráskódba már ki is derül valami. Megváltoztatható a fekete dobozok színe, méghozzá a Google színeire (kék, piros, sárga, kék, zöld, piros), s megjelenik egy szöveg (ez az, amire vártál) az augusztus 3-i dátummal egyetemben.

Szóval hétfőn mutatja be új telefonját a Google, azt viszont nem árulja el, melyik lesz ez a készülék. Túl nagy jóstehetség nem kell hozzá, hogy a már régebb óta beharangozott, középkategóriás Pixel 4a-ra gondoljunk. Erről a készülékről egyelőre találgatások vannak, azonban a kiszivárogtatások arra utalnak hogy a legtöbb szempontból jelentős előrelépés lehet a Pixel 3a-hoz képest. A Snapdragon 670-ről a Snapdragon 730-ra válhat, gyorsabb UFS tárolója lehet az eMMC helyett, és az 5,8”-es 1080p-s kijelzőn egy lyuk mögött egy 8 MP-es szelfikamera bújhat. Ugyancsak egyérzékelős kamerája lenne, viszont ez kölcsönözne pár funkciót a Pixel 4-től. Csak egy modellre számíthatunk, azaz nem lesz XL verzió.

Az Android Authority szerint egyébként ez lehet most a Google egyik legfontosabb telefonja, különös tekintettel arra, hogy nagyon nagy igény van megfizethető áru, jó középkategóriás telefonokra. Viszont hogy mennyiben van időben a Google ezzel, az más kérdés, hiszen olyan, hasonló specifikációkkal felruházott telefonok előzték már meg, mint az idei iPhone SE vagy a OnePlus Nord.

Mindenesetre izgalmas hét elé nézünk, és nem csak a Google telefonja miatt. Augusztus 5-én kerül sor a Samsung Galaxy Unpacked eseményre, ahol rögtön öt új eszközt fog bejelenteni a dél-koreai gyártó.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

Európában is pénzt ad a jobb videókért a TikTok, 20 milliárd forintot osztanak szét

"Egy járvány idején osztozunk a hülyeség kockázataiban"

"Egy járvány idején osztozunk a hülyeség kockázataiban"