szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Időnként nem árt, ha gyorsabban vagy lassabban tudunk megnézni egy-egy filmrészletet, például hogy jobban halljunk egy részletet, esetleg átpörgessünk érdektelenebb jeleneteket. Ebben az ügyben lép előre az androidos Netflix alkalmazás.

Új funkció érkezik az elkövetkező hetekben az androidos Netflix alkalmazásba: a felhasználók kiválaszthatják azt a sebességet, amellyel megnéznének valamilyen Netflix-tartalmat a telefonjukon vagy a tabletjükön.

Kiválasztható a 0,5-szörös vagy 0,75-szörös lassított lejátszás, illetve az 1,25-szörös és másfélszeres gyorsítás. Azt amúgy a The Verge is megjegyzi, hogy a YouTube valamivel többet kínál ennél, ott lehetőség van 0,25-szörös lassításra, illetve duplázott gyorsításra, de hát ne legyünk telhetetlenek. A lassítási és gyorsítási lehetőségek a letöltött tartalmaknál is elérhetők, amit később, offline nézne meg a felhasználó.

A Netflix egyébként még tavaly bejelentette, hogy teszteli ezt a szolgáltatást, azonban akkor a hollywoodi filmesek tiltakozásával találkozott, akik szerint a disztribútoroknak nem szabad megváltoztatniuk a tartalom bemutatásának módját. A Netflix csapata ezért mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne legyen probléma a tartalom minőségével, így például automatikus korrekciót adott a hangmagassághoz a gyorsabb és lassabb lejátszásnál. Ugyancsak ide tartozik, hogy a felhasználóknak minden egyes alkalommal be kell állítaniuk a lejátszási sebességet, azaz semmi sem indulhat el „véletlenül” lassabban vagy gyorsabban.

A Netflix várja a visszajelzéseket a kreatív közösségtől és a felhasználóktól, és ígéri, hogy a közeljövőben teszteli a szolgáltatást iPhone-okra, illetve a webes alkalmazásra.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A könyvkiadók Dúró Dórának: El a kezekkel a könyvektől!

A könyvkiadók Dúró Dórának: El a kezekkel a könyvektől!

Emmi: "Van ágy, van eszköz és van szakember"

Emmi: "Van ágy, van eszköz és van szakember"

Egy szolgáltatótól szivárgott ki: napokon belül jöhetnek az új iPhone-ok, 5G-vel

Egy szolgáltatótól szivárgott ki: napokon belül jöhetnek az új iPhone-ok, 5G-vel