szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Intel jelenleg is vizsgálja azt az adatszivárgást, amely során jelentős mennyiségű üzleti titok és más bizalmas információ került ki a céges hálózatról a nyílt internetre. Állítólag hackertámadás történt.

Ha kívánt is valamit az Intel a 2020-as évre, az egészen biztos, hogy nem azt, hogy így alakuljanak a dolgaik. Az Apple bejelentette a saját processzorát, amivel leváltják a Macekben lévő inteles chipeket, emellett pedig a cég nagy lemaradásban van, és csak 2022-re készülhet el a korábban már beígért modern processzorával. Emiatt be is perelhetik a céget. Mindezek tetejébe pedig még a fel is törték a vállalat rendszerét.

A ZDNet beszámolója szerint a hackerek a cég belső hálózatába bejutva mintegy 20 GB-nyi bizalmas információt loptak ki. Az adatokat egy svájci rendszermérnök, Till Kottmann tette közzé, aki azt mondta, egy névtelen hackertől kapta a csomagot.

©

A lap által felkért kiberbiztonsági kutatók azt mondták, a közzétett adatok valóban az Inteltől származnak. A fájlok többek között a különböző chipek terveit, specifikációit, valamint a hozzájuk tartozó iránymutatásokat tartalmazzák, egészen 2016-ig visszamenőleg.

Bár az Intel még javában vizsgálja a kiberbiztonsági incidenst, azt már most tudni, hogy sem a vásárlók, sem pedig a dolgozók adatai nem sérültek. Rossz hír ugyanakkor, hogy a kiszivárgott BIOS-kód miatt a jövőben könnyebb dolguk lehet majd a hackereknek mindenféle számítógépes támadásoknál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Betiltottak a szélsőjobb által is használt volt birodalmi lobogót Bajorországban

Betiltottak a szélsőjobb által is használt volt birodalmi lobogót Bajorországban

Ötcsillagos hotelt építettet 50 millió euróból Mészáros Lőrinc a horvát tengerparton

Ötcsillagos hotelt építettet 50 millió euróból Mészáros Lőrinc a horvát tengerparton

Lajos Tamás: Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik

Lajos Tamás: Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, ezt a pár diákot, aki ott randalírozik