szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Specifikációkban igencsak különlegest kell villantani ahhoz, hogy foglalkozzanak egy okostelefonnal, és ha nincs ilyen, akkor marad a dizájn. A Vivo ez utóbbi meggondolást követi legújabb, színváltós telefonjánál.

A kínai Vivo egy új okostelefon-prototípust mutatott be, amelynek különleges színváltó üvegből, elektrokromatikus üvegből készült a hátlapja (amúgy ilyen üveget már használnak irodák és tetőterek ablakainál. A színét az ezüsttől egészen a liláig változtatja, attól függően, hogy merre fordítják az eszközt. A Vivo szerint a mögöttes technológia bonyolult, a hatás viszont egyszerűen lenyűgöző, de ami a legfontosabb, nem meríti le a telefon akkumulátorát. Maga az üveg tehát nem újdonság, az viszont igen, hogy először használnak ilyet okostelefonnál.

Mindez némileg hasonlít ahhoz, mint ami a Samsung vagy a Huawei (Honor) egyes eszközein látható, viszont azokhoz képest itt a színváltásnál jóval szélesebb körű. Ebben az esetben ugyanis a szín teljesen megváltozik, így a készülék, a nézettől függően, egy másik eszköznek tűnik.

Egy ilyen készülék jól jöhet azoknak, akiknek fontos az eszköz kinézete, de nem tudnak választani a színek között. Viszont egyelőre csak prototípusról van szó, azaz nem ismertek a specifikációk, sőt tulajdonképpen az sem, hogy mikor lépne egyáltalán piacra a Vivo egy ilyen modellel.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!