szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A jövő év első felében fejeződhet be az a modernizáció, amely keretében modernebb routerekre cseréli a belföldi járatain lévő eszközöket a MÁV. Kétszázat már bekötöttek.

Stabilabb és gyorsabb lesz a vezeték nélküli internet a vasúti kocsikban – közölte a MÁV pénteken.

A társaság szerint jelenleg közel 700 vasúti kocsiban érhető el az utasok számára ingyenesen vezeték nélküli internet, harmadik generációs (3G-s) routerek segítségével. A vasúttársaság célja – az adatátviteli technológia fejlődésének kihasználásával – a meglévő eszközök lecserélése negyedik generációs (4G-s) routerre.

A fejlesztés három ütemben valósul meg, a cseréket egyenletesen, a járművek ütemezett karbantartása során végzik el valamennyi fővonalon. A teljes eszközpark modernizálása várhatóan 2021 első felében fejeződhet be.

Az első kétszáz 4G-s routert és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőket már beszerelték a belföldön közlekedő IC-s kocsikba.

Az új eszközök telepítése pedig hamarosan megtörténik. Az emeletes KISS motorvonatok már 4G-s routerrel felszerelve érkeznek.

Van két rossz hírünk a magyar mobilnetről: lassabb és drágább

Rossz kombináció, ami az elmúlt évben történt Magyarországon, a trendvonal pedig azt sugallja, hogy lemaradunk, a drágasági világranglistán 170 ország van, ahol olcsóbban a gigabájtok.

A 4G-s routerek beszerelése – az országos 4G-s lefedettségének köszönhetően – az eddigieknél nagyobb adatátviteli sebességet, ezáltal jelentős minőségi javulást és több utas számára elérhető, ingyenes internetkapcsolatot hoz a vonatokon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosbodik a járványhelyzet Csehországban és Szlovákiában

Súlyosbodik a járványhelyzet Csehországban és Szlovákiában

Olvasóink valójában egy demokratikus értékeket valló klub elkötelezett tagjai – Jakus Ibolya a hvg360 első évéről

Olvasóink valójában egy demokratikus értékeket valló klub elkötelezett tagjai – Jakus Ibolya a hvg360 első évéről

Női tüntetés Lukasenka ellen

Női tüntetés Lukasenka ellen