szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Körülbelül egy évvel a watchOS 6 debütálása után itt a következő okosórás operációs rendszer, a watchOS 7. Ennyi idő bőven elég volt arra, hogy valóban nagy frissítésre számítsunk.

Közel három hónapos tesztidőszakot követően a nyilvánosság számára is megjelent az Apple okosórák legújabb operációs rendszere, a watchOS 7. Nézzük mindenekelőtt a külcsínt, az új watchOS 7-tel új számlapok, illetve ezek megosztási lehetősége érkezett. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha valaki létrehoz egy új számlapot, akkor azt megoszthatja másokkal a Mail alkalmazás vagy az iMessage használatával. Még weboldalakról, többek között közösségi oldalakon megosztott linkeket bevetve is le lehet tölteni számlapokat, és az Apple szerint ezeket különféle tevékenységekhez lehet igazítani.

Mostantól egyetlen app több különböző komplikációt (speciális funkciót) tartalmazhat, így az egyes tevékenységekhez legjobban passzoló számlapot lehet összerakni. Az Apple példát is mond erre: a szörfös egyetlen appban láthatja a mélytengeri hullámok paramétereit, a víz hőmérsékletét vagy a szél sebességét.

©

A belsőt illetően a legnagyobb változás az alváskövetés bevezetése, s ezzel az Apple az összes támogatott Apple Watch modellhez eljuttatja ezt a fontos funkciót. Azt viszont érdemes tudni, hogy egyelőre nincs szó az alvási szokások részletes elemzéséről, hanem csak az alapvető információk jelennek meg az iPhone-on. Ez azonban nem is annyira kevés, ugyanis – állítja az Apple – az óra gyorsulásmérője érzékeli a légzés keltette finom mozgásokat, és az Apple Watch ezek alapján intelligens módon rögzíti, mikor és mennyit alszik az óra viselője. Reggel megjeleníti előző éjszakai alvásnak vizualizációját, beleértve az ébrenléti és alvási periódusokat. Látható egy táblázat is, amely mutatja a heti alvási trendet.

©

Talán nem is olyan meglepő, tekintetbe véve, hogy milyen világban élünk, hogy a kézmosást figyelő funkció is bekerült az órába. Az Apple Watch a kézmosó mozdulatok és hangok észlelésére számos érzékelőt használ, beleértve a mozgásérzékelőket, a mikrofont és a gépi tanulási technológiája által elemzett adatokat. 20 másodperces időzítő is megjelenik a készüléken, amely segíthet a kezek megfelelő tisztításában. Az óra még hazatéréskor is figyelmeztet, hogy gyorsan mossunk kezet.

©

A watchOS 7 új edzéstípusokat is bevezet, ilyen például a tánc, a funkcionális erőnléti edzés, a törzsizmok edzése, illetve az edzés utáni levezetés. Az Activity alkalmazásnak mostantól Fitness a neve.

©

Az új rendszer lehetővé teszi a Family Setup számára, hogy a szülők a saját iPhone-jukkal párosítsanak egy új Apple Watchot. Az Apple emellett fejlesztéseket hajtott végre a Mapsben és a Siriben. A szoftverfrissítés már elérhető az Apple Watch Series 3-on és az újabb modelleken.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán

Az orosz kormány szerint "vörös dagály" okozta a rejtélyes pusztulást Kamcsatkán

Működhet-e egy orrspray a koronavírus ellen? Egy francia cég állítja, hogy igen

Működhet-e egy orrspray a koronavírus ellen? Egy francia cég állítja, hogy igen

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus

Még egy statisztikát megbolondított a koronavírus