szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Unicode Consortium 2021-re szánt hangulatjeleinek többségénél különböző bőrtónusú párokat láthatunk, de néhány klasszikus értelemben vett hangulatjel érkezését is bejelentették. A koronavírus és a járvány miatti frusztráltság itt is megjelenik majd.

Az idei 117 után jövőre 217 új hangulatjel érkezik majd a készülékekre – jelentette be a Unicode Consortium. A nonprofit szervezet szerint lesznek, akik már januárban megkapják, de olyanok is, akinek októberig kell majd várniuk a csomagra. Hogy ki mikortól használhatja az új jeleket, az nagyrészt attól függ attól, hogy az Apple, a Google vagy épp a Facebook mikorra integrálja ezeket a jeleket a rendszerébe.

A legtöbb új hangulatjel – egész pontosan 200 a 217-ből – különböző bőrtónusú párokat ábrázol majd. Ezek korábban sárga bőrtónussal jelentek meg, amit semleges színnek szánt a szervezet, ám mint kiderült, azt sokkal gyakrabban használták fehér bőrszínű emberek.

©

A csomagban emellett lesznek gendersemleges és genderspecifikus karakterek is.

©

Emellett természetesen érkeztek új szmájlik is: az egyiket a felhők közé rejtették el, míg egy másik hatamasat fújtat, és van olyan is, amelynek szeme helyén két spirál látható. Talán ez utóbbiak azok, amik a legjobban kifejezik a 2020-as esztendőt.

©

Az összes, most bejelentett hangulatjelet az Emojipédián lehet végigböngészni.

Az Unicode egyébként korábban – a koronavírus-járvány miatt – változtatott a menetrendjén, így azok a hangulatjelek, amelyek 2021-ben jelentek volna meg, 2022-ben mutatkoznak majd be a nagyközönség számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

Három kerékpárosból egy menet közben is telefonozik

A kormány nem szeretné, ha az ellenzéki I. kerület beleszólna a helyi építkezésekbe, ezért új szabályokat hozott

A kormány nem szeretné, ha az ellenzéki I. kerület beleszólna a helyi építkezésekbe, ezért új szabályokat hozott

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön