szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google videokonferenciázós szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a tanárok ideiglenesen csoportokra bontsák az osztályt, így téve egyszerűbbé a csoportbontásos feladatok elvégzését.

Sokáig úgy volt, hogy a Google október 1-jével visszavesz a Meet ingyenesen bonyolítható hívásaiból, és a korlátlan hívásidőt 1 órában rögzíti azok számára, akik ingyenesen használják a szolgáltatást. Aztán kiderült, a koronavírus-járvány második hullámára való tekintettel mégis meggondolta magát a cég, és a korlátozás bevezetését 2021. március 31-ig elhalasztják.

Így sokan örülhetnek annak az újdonságnak is, amelynek hála a csoportos hívások résztvevőit további csoportokba oszthatják be a konferenciahívás kezdeményezői. A beszélgetés résztvevőit véletlenszerűen és irányítottan is beoszthatja a Meet a kisebb szobákba. A hívás kezdeményezője a már beosztott csoportok tagjait is átteheti másikba, ő maga pedig szabadon váltogathat a csoportok között, hogy mikor melyikbe kapcsolódik be, vagy legalábbis melyikre néz rá.

A funkciónak elsősorban az oktatók örülhetnek a leginkább, akik így egy kicsit könnyebben kezelhetik majd az osztályt, ha például egy csoportbontásos feladatot osztanak ki az órán. Ennek fényében nem túl meglepő, hogy az újdonságot első körben azok számára tették elérhetővé, akik az Enterprise for Education csomagot használják, ám a tervek szerint később mások is kipróbálhatják majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Egy sztárépítész szerint megállíthatjuk a klímaváltozást, és erre egy nagyszabású terve is van

Egy sztárépítész szerint megállíthatjuk a klímaváltozást, és erre egy nagyszabású terve is van

Elképesztő számháborút indít a Bugatti 1850 lóerős új hiperautója

Elképesztő számháborút indít a Bugatti 1850 lóerős új hiperautója