szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A PayPal decembertől több országban minden olyan számla vezetésénél díjat számít fel, amelyen van pénz, de aktívan nem használják. Itthon azok a PayPal-fiókok érintettek, melyeket üzletiként regisztráltak tulajdonosaik.

A PayPal fizetési szolgáltatás hazai népszerűségét jelezte és egyúttal emelte is, hogy az utóbbi időkben több funkciója is elérhetővé vált a nyelvünkön. A világszerte sokak által használt megoldásban viszont sok az olyan fiók is, melyről megfeledkezett tulajdonosa. Ez a szolgáltatónak nem üzlet: fenn kell tartania a számlát, ám mivel azon nincs forgalom, a PayPal nem juthat pénzhez (a jutalékokból).

A vállalat emiatt pénzt vet ki az inaktív fiókokra – tudta meg elsőként a brit pénzügyi tanácsadó oldal, a MoneySavingExpert. A 2020. december 16-án bevezetendő tétel azokat érinti, akik az elmúlt 12 hónapban nemhogy nem küldtek vagy fogadtak pénzt PayPal-számlájukkal, hanem be sem jelentkeztek a fiókba. A számlafenntartási díj a briteknél évente 12 font lesz.

Kerestük a PayPalt, ahol kérdésünkre elmondták: a díj Magyarországon csak az üzleti számlákat érinti, összege pedig 4000 forint lesz.

Ha az adott PayPal-számla egyenlege kevesebb 4000 forintnál, akkor a szolgáltató egyelőre annyit von le belőle, amennyit tud. Akinek semennyi pénz nincs a számláján, vagy egyenlege negatív (tartozást mutat), arra nem vetik ki a számlafenntartási díjat, még akkor sem, ha egyébként a számlához bankkártya van kapcsolva.

Aki el szeretné kerülni, hogy megterheljék a PayPal-egyenlegét, annak annyit kell tennie, hogy december 16. előtt legalább bejelentkezik fiókjába. Tranzakciót végrehajtani nem muszáj.

Aki a jövőben nem kíván erre odafigyelni, az belépés után a Beállítások menüpont alatt egyszerűen bezárhatja fiókját.

A PayPal értesíteni fogja azokat, akiknek díjat számol fel; 60, 30, majd 7 nappal az esedékesség előtt küldenek üzenetet a fióknál megadott értesítési e-mail-címre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

A kormány kiírta a Facebookra, hogy korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Meghalt a klasszikus Star Wars Darth Vadere, Dave Prowse

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben

Soha nem volt még ilyen forró novemberi éjszaka Sydney-ben