szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft folyamatosan fejleszti Edge böngészőjét: egy hamarosan érkező új funkció megkönnyíti a kedvenc weboldalak elérését.

Az egy ideje már Chromium-alapú Microsoft Edge böngészőbe olyasmi érkezik, ami valójában nem is annyira új, ugyanis a régi Edge-ben is élhettek vele a felhasználók, a megújított böngészőből azonban eddig kihagyta a fejlesztő. Pedig roppant hasznos volt, ugyanis a felhasználó weblapokat rögzíthetett a Windows Start menüjében.

A felhasználók visszajelzésére reagálva, a Microsoft megígérte, hogy az új Edge-be is eljuttatja ezt a funkciót. Végül be is váltotta az ígéretét az Edge Canary (béta)verziójában már elérhető, és várhatóan a böngésző következő, 87-es főverziójában mindenki megkapja.

Az újítással élő felhasználók bármilyen weboldalt rögzíthetnek a Windows 10 Start menüjében. Ehhez a rögzíteni kívánt weboldalon meg kell nyitni a jobb egérgombos menüt, majd a More Tools (További eszközök) nevű opciónál megjelenik a Pin to Start (Kitűzés a Start menübe) vagy akár a Pin to taskbar l(Kitűzés a tálcára) lehetőség.

©

Elég erre rákattintani, és a weboldal már be is került a Start menübe (vagy a tálcára).

Ha máskor is tudni szeretne a böngészők új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

152 koronavírus-fertőzött hunyt el egy nap alatt

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne